Za Cvet uspeha za ženu zmaja konkuriše 21 preduzetnica

Za Cvet uspeha za ženu zmaja konkuriše 21 preduzetnica

Udruženje poslovnih žena Srbije će trinaesti put dodeliti nagradu Cvet uspeha za ženu zmaja najboljim preduzetnicama u Srbiji.

U konkurenciji za nagradu je 21 kandidatkinja iz cele zemlje, a imena nagrađenih dobitnica biće saopštena na svečanoj ceremoniji dodele priznanja 6. novembra 2019. godine u Operi i teatru Madlenianum u Beogradu.

Među kandidatkinjama su uspešne preduzetnice iz cele Srbije, iz najrazličitijih delatnosti kao što su: proizvodnja kozmetičke aparature, pribora za građevinske radove, organske hrane, ruralno žensko preduzetništvo, trgovina mernom i laboratorijskom opremom, zdravstvo, edukacija, pa sve do oblasti odnosa sa javnošću i digitalnih komunikacija.

Priznanja se dodeljuju u dve osnovne kategorije: za Najevropskiju žensku firmu i za Najbolji model zapošljavanja žena.

Komisija zadržava pravo da osim u osnovnim kategorijama, dodeli i specijalna priznanja za poseban doprinos promociji ženskog preduzetništva u oblastima u kojima su postignuti najbolji rezultati.

Nagrada predstavlja jedinstveni podsticaj poslovnim ženama koje se hrabro bore sa svim preprekama u biznisu, a ujedno doprinosi i njihovoj afirmaciji.

U prethodnih dvanaest godina na ovom događaju je promovisano više od 400 žena, njih 124 je dobilo nagrade i priznanja.

Takođe, u okviru manifestacije Cvet uspeha za ženu zmaja, drugu godinu zaredom biće dodeljeno i priznanje Rodno najsenzitivnija kompanija, što je priznanje velikim kompanijama koje u svom poslovanju primenjuju strategije rodne senzitivnosti i društveno odgovornog poslovanja, principe osnaživanja žena Agencije za rodnu ravnopravnost Ujedinjenih nacija (UN WOMEN), koje su pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača.

Za ovo priznanje konkurs je otvoren do 27. septembra.

Autor: jutro Poslovno

Izvor: Poslovnazena.com