Proglašeni dobitnici nagrada Nacionalnog foruma za Zelene ideje za 2019. godinu

Proglašeni dobitnici nagrada Nacionalnog foruma za Zelene ideje za 2019. godinu

Olivera Popović, potpredsednica UPŽ Srbije učestvovala je u sazivu žirija koji je odlučio o pobednicima ovogodišnjeg Nacionalnog foruma za Zelene ideje.

Foto: Trag fondacija

Obeležavajući šest godina uspešne realizacije programa, Trag fondacija, Fond braće Rokfeler, Erste Banka, Ikea Srbija i SWS Evropa su nagradili su tri najbolja inovativna ekološki orijentisana poslovna projekta u 2019. godini, sa po 5.000 dolara.

Ove godine na konkurs je prijavljeno više od 65 projekata, dok je mogućnost da svoje ideje predstavi u finalu takmičenja dobilo njih 10. Prednost pri selekciji imali su projekti sa najvećim potencijalom da ostvare značajan uticaj u svojoj lokalnoj zajednici. Oslanjajući se na lokalne resurse, u ovim projektima uključeno je i zapošljavanje lokalnog stanovništva i korišćenje njihovih znanja i veština. Uz to, u nagrađenim projektima dodatno je vrednovan i kreativan pristup pri rešavanju ekonomskih, društvenih i problema životne sredine.

Osim Olivere Popović u žiriju su bili i: Miodrag Shrestha (Youth Employment Promotion), Bojan Vulkić (Erste banka), Jovana Mehandžić Đurđić (IKEA Srbija) i Dragojle Božić (RioRe briket).

Pored takmičarskog dela održan je panel na temu Održiva ekonomija kao alat za razvoj lokalne zajednice koji je bio otvoren za javnost.