Održan treći redovni sastanak sekcije Ženski biznis klub

Održan treći redovni sastanak sekcije Ženski biznis klub

U prostoru “Integra Life Club-a na Adi Ciganliji održan je redovni mesečni sastanak sekcije Ženski biznis klub, kojem je prisustvovao veći broj članica UPŽ.

O projektu Vip Dan devojčica, koji UPŽ Srbije obeležava već devet godina zaredom u okviru međunarodnog Dana devojčica u IKT-u, njegovoj prepoznatljivosti, značaju i ovogodišnjim rezultatima govorila je potpredsednica Udruženja poslovnih žena Srbije, Olivera Popović. Pozitivna iskustva o projektu iznela je i Branka Pudrlja Durbaba, glavna direktorka za tržište Vip mobile.

Gošća sastanka bila je Vidosava Džagić, pomoćnica direktora Privredne komore Beograda. Ona je održala predavanje na temu specifičnosti i izazova upravljanja porodičnim preduzećima, sa akcentom na specifičnosti ženskih preduzeća (npr. uvođenje članova porodice u posao, prenos ključnih rukovodećih pozicija sa generacije osnivača na članove porodice ili profesionalni menadžment, i dr.). Cilj predavanje je bio da se vlasnice porodičnih preduzeća motivišu da rade na usvajanju i primeni principa i dobre prakse korporativnog upravljanja koji su primereni fazi razvoja preduzeća. Svoje iskustvo u vezi sa ovim pitanjima i primere iz sopstvene prakse iznele su i neke od članica.