Poslovne žene traže bolji poreski tretman ulaganja u opštekorisne svrhe

Poslovne žene traže bolji poreski tretman ulaganja u opštekorisne svrhe

Ministar finansija Siniša Mali sastao se danas sa predstavnicama Udruženja poslovnih žena Srbije, sa kojima je razgovarao o tome na koji način država može da pomogne stvaranju boljeg poslovnog ambijenta.

Mali je istakao da su u tom smislu prošle godine već napravljeni prvi koraci, a da će slične aktivnosti biti nastavljene i ove godine, piše u saopštenju Ministarstva finansija.

Ministar je, odgovarajući na predloge predsednice udruženja Sanje Popović Pantić, istakao da je u planu da se ove godine dodatno smanji fiskalno opterećenje rada, kao i da je to trajno opredeljenje Ministarstva finansija. U zavisnosti od raspoloživog fiskalnog prostora, u drugoj polovini godine će se proceniti koliko tačno to povećanje može da iznosi, naveo je ministar.

Na predlog predstavnica udruženja da se razmotre mogućnosti za proširenje kruga ulaganja u društveno odgovorne aktivnosti koje se priznaju kao trošak za utvrđivanje osnovice poreza na dobit pravnih lica, ministar je istakao da je Vlada RS nedavno osnovala više radnih grupa sa ciljem da se unapredi poreski tretman ulaganja u opštekorisne svrhe, kao i da će Ministarstvo finansija, koje aktivno učestvuje u radu tih radnih grupa, rado razmotriti sve inicijative.

Na sastanku je dogovoreno da će predstavnici Ministarstva finansija i u narednom periodu održavati sastanke sa Udruženjem poslovnih žena, a kako bi razmatrali moguće opcije za stvaranje boljeg privrednog i poslovnog ambijenta.

Ministar Mali je ovom prilikom prihvatio poziv da bude gost na događaju tog udruženja, na kojm će biti dodeljene nagrade za najuspešnije preduzetnice. Poslovne žene traže bolji poreski tretman ulaganja u opštekorisne svrhe.

Izvor: eKapija