Novim merama pospešiti žensko preduzetništvo

Novim merama pospešiti žensko preduzetništvo

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali razgovarao je danas sa predstavnicama Udruženja poslovnih žena Srbije o tome na koji način država može da pomogne stvaranju boljeg poslovnog ambijenta.

Mali je podsetio na to da su u tom smislu prošle godine već napravljeni prvi koraci, najavivši da će slične aktivnosti biti nastavljene i ove godine.

On je, odgovarajući na predloge predsednice Udruženja Sanje Popović Pantić, rekao da je u planu da se ove godine dodatno smanji fiskalno opterećenje rada, dodavši da je to trajno opredeljenje Ministarstva finansija.

Na predlog predstavnica Udruženja da se razmotre mogućnosti za proširenje kruga ulaganja u društveno-odgovorne aktivnosti koje se priznaju kao trošak za utvrđivanje osnovice poreza na dobit pravnih lica, ministar je objasnio da je Vlada nedavno osnovala više radnih grupa sa ciljem da se unapredi poreski tretman ulaganja u opštekorisne svrhe.

On je naglasio da će resorno ministarstvo, koje aktivno učestvuje u radu tih radnih grupa, rado razmotriti sve inicijative.

Na sastanku je dogovoreno da će predstavnici Ministarstva i u narednom periodu održavati sastanke sa Udruženjem poslovnih žena kako bi razmatrali mogućnosti za stvaranje boljeg privrednog i poslovnog ambijenta.

Mali je ovom prilikom prihvatio poziv da bude gost na događaju koje to udruženje organizuje povodom dodele nagrada najuspešnijim preduzetnicama.

Sastanku su prisustvovali i državna sekretarka Slavica Savičić, pomoćnik ministra Dragan Demirović i savetnik ministra Ana Jović.

Izvor: Srbija.gov.rs