Ministarstvo finansija planira da smanji fiskalno opterećenje rada

Ministarstvo finansija planira da smanji fiskalno opterećenje rada

Ministarstvo finansija planira da ove godine dodatno smanji fiskalno opterećenje rada, najavio je danas resorni ministar Siniša Mali na sastanku sa predstavnicama Udruženja poslovnih žena Srbije.

Mali je u razgovoru o mogućnostima da država pomogne stvaranju boljeg poslovnog ambijenta podsetio da su prošle godine već napravljeni prvi koraci, a da će slične aktivnosti biti nastavljene i ove godine, saopštilo je Ministarstvo finansija.

U zavisnosti od raspoloživog fiskalnog prostora, u drugoj polovini godine će se proceniti koliko tačno to povećanje može da iznosi, naveo je ministar.

Na predlog predstavnica Udruženja da se razmotre mogućnosti za proširenje kruga ulaganja u društveno – odgovorne aktivnosti koje se priznaju kao trošak za utvrđivanje osnovice poreza na dobit pravnih lica, Mali je istakao da je Vlada nedavno osnovala više radnih grupa sa ciljem da se unapredi poreski tretman ulaganja u opštekorisne svrhe.

Ministarstvo finansija, koje aktivno učestvuje u radu tih radnih grupa, rado će razmotriti sve inicijative, a dogovoreno je da predstavnici Ministarstva finansija i Udruženja poslovnih žena na narednim sastancima razmotre moguće opcije za stvaranje boljeg privrednog i poslovnog ambijenta, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Danas.rs