VELIKI USPEH UČENICA OŠ „PETAR KOČIĆ“-NAKOVČANKE MEĐU PET NAJBOLjIH U DRŽAVI

VELIKI USPEH UČENICA OŠ „PETAR KOČIĆ“-NAKOVČANKE MEĐU PET NAJBOLjIH U DRŽAVI

U konkurenciji 90 škola, učenice OŠ „Petar Kočić“ donele jedan od najboljih preduzetničkih projekata na takmičenju „Uhvati ideju“

Tim učenica Osnovne škole „Petar Kočić“ iz Nakova je u četvrtak, 25. aprila, učestvovao u finalu takmičenja za osnovce „Uhvati ideju“. Preduzetničku ideju su ispred škole predstavile Tijana Grbić, Ivana Zorić i Marina Glišin, podržane od mentora, psihologa Milane Kiš.

Takmičenje, koje je organizovalo Udruženje poslovnih žena Srbije uz podršku kompanije „Vip Mobil“, održano je povodom obeležavanja Međunarodnog dana devojčica u IKT sektoru, s ciljem osnaživanja devojčica prilikom izbora buduće profesije.

Timovi učenica završnih razreda osnovnih škola su korišćenjem savremenih načina komunikacije predstavljali svoje preduzetničke ideje. Mlade Nakovčanke predstavile su ideju organizacije kreativnih i zabavnih aktivnosti za decu u seoskoj sredini.

Za učešće na takmičenju, ove godine prijavilo se 90 osnovnih škola iz više od 60 sredina. Nakon evaluacije svih prispelih radova, odabrano je pet najboljih, među kojima je bio i rad učenica iz Nakova. Autorke su u finalnom delu takmičenja predstavile svoj rad predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić i predstavnicima ministarstava, VIP-a, UPŽ Srbije i drugih.

Izvor: Nove Kikindske novine