FIRMA SET OBELEŽILA DAN DEVOJČICA -Ukoliko verujete u snove, sve je moguće

FIRMA SET OBELEŽILA DAN DEVOJČICA -Ukoliko verujete u snove, sve je moguće

‚‚Smelo i hrabro birajte svoja zanimanja, jer kad volite ono što radite, zapravo nikada nećete raditi u životu, već uživati“

Preduzeće za inženjering, konsalting, projektovanje i izgradnju „SET“, u saradnji sa Udruženjem poslovnih žena, obeležilo je posledenjeg četvrtka u mesecu aprilu, tradicionalno, Dan devojčica.

Ovim povodom šabačku firmu su posetile devojčice iz osnovnih škola „Majur“ i „Stojan Novaković“ . Njih su, ispred SET-a ugostile Biljana Brajić, Ana Veselinović, Aleksandra Marjanović, Ivana Petrov i Smiljana Marić.

Kroz prezentacije i druženja imali smo prilike da našim gošćama prikažemo da žene mogu da uspeju u svim zaninmanjima, čak i u onim za njih netipičnim ako su dovoljno posvećene i dovoljno vredne i radne. Žene u SET-u imaju tu priliku da kroz rad na raznim projektima mogu stalno da napreduju, uče, rade i da se jednostavno ostvare istakla je arhitekta u SET-u Ivana Petrov, i poručila svim mladim ljudima da smelo i hrabro biraju svoja zanimanja, jer kad volite ono što radite, zapravo nikada nećete raditi u životu, već uživati .

Posle prezentacije u sedištu firme, gošće su posetile gradilište na lokaciji zgrade Centar 5 u Masarikovoj ulici, gde su videle „kako iz planova i vizija nastaju rešenja na korist sredine u kojoj živimo i stvaramo’’.

Sve što sam videla i čula ovim povodom mi je od velikog značaja. Probudilo je u meni želju da postanem arhitekta, a posebno me fascinirala činjenica da je iza većine ovih radova žena. To je svakako dokaz da mi nismo slabiji pol istakla je učenica OŠ „Majur“ Katarina Ivanić, a o kvalitetu i zanimljivosti izgovorenog i prikazanog ovim povodom slaže se i Andrijana Raković, učenica OŠ „Stojan Novaković“ iz Šapca.

Priča je bila neverovatno zanimljiva. objasnile su nam šta brojna zanimanja znače, i kako njihovim zajedničkim radom nastaje jedna zgrada. Iako u budućnosti ne planiram da idem ovim putem, smatram da su ovo dosta korisne informacije izjavila je Andrijana. Dan devojčica organizuje se širom sveta i ima za cilj da devojčice osnaži prilikom odabira budućih profesija, da ne podležu stereotipima, već da se rukovode ličnim interesima i talentima. Ovaj dan je idealna prilika da devojčice budu inspirisane pre svega ženama koje su postigle uspeh u svojim karijerama.

Izvor: Glas Podrinja –Šabac

Iz planova i vizija nastaju rešenja na korist sredine u kojoj živimo i stvaramo.