„Marija hand made“ – iz tkačke radionice na svetske modne piste

„Marija hand made“ – iz tkačke radionice na svetske modne piste

Svoj preduzetnički put Marija Ivanković Jurišić je započela u rodnom Šapcu, tako što je sa majkom iznajmila jedan lokal i nabavila razboj i šivaću mašinu.

Ja sam diplomirala na odseku za dizajn kože. Tkanje je moja ljubav iz detinjstva i prosto sam samo poželela da ga usavršim, išla na različite edukacije, čitala različitu literaturu i tako se zaljubila u tkanje, koje je i postalo moje osnovno zanimanje – kaže Marija Ivanković Jurišić, Vlasnica umetničke radionice „Marija hand made“.

Još uvek se drži postulata koje je postavila na samom početku.

Tradicionalnom tehnikom nastaju proizvodi novog doba, proizvodi koji se nose danas, u 21. veku, i koji su potpuno moderni i nosivi. Takođe, osnovni postulat je bio korišćenje prirodnih materijala – ne koristimo sintetiku niti bilo koje druge materijale u kojima naša koža ne može da diše.

Prepoznatljivi smo po unikatnim malim kolekcijama odeće koja je izrađena na razboju – kaže Marija.

Za svoj rad je dobila brojne nagrade, uključujući i priznanje „Cvet uspeha za ženu zmaja“ Udruženja poslovnih žena Srbije.

To je jedno zadovoljstvo, jedan veliki podsticaj, ali i odgovornost da to što radimo u „Marija hand made“-uradimo još bolje i kvalitetnije – ističe. Odevni predmeti iz radionice Marijinih rukotvorina se mogu naći u Čumićevom sokačetu u Beogradu, ali i na modnim pistama širom sveta.

Ono na šta sam ja posebno ponosna je bilo predstavljanje u Australiji, na dve modne revije u Sidneju, koje su jako dobro prošle. Vratili smo se potpuno inspirisani i nadahnuti za neku novu kolekciju koja će uskoro nastati u radionici „Marija hand made“.

Budućim preduzetnicama poručuje da budu hrabre, istrajne, uporne, da ne odustaju od svoje ideje i ponude nešto drugačije od onog što već postoji na tržištu.

Marija ističe značaj očuvanja posebnosti i kreativnosti, ali i umrežavanja i promocije koje su ključne za širenje biznisa.

Izvor: Gradprijepolje.com