Konferencija „Žene – lideri promena“ u Madlenianumu

Konferencija „Žene – lideri promena“ u Madlenianumu

Danas je u Madlenianumu održana konferencija „Žene – lideri promena“ posvećena osnaživanju žena i poboljšanju njihovog položaja u Srbiji. Na dinamičnom skupu koji je organizovala Adria Media Group učestvovali su predstavnici poslovne i stručne javnosti, državnih institucija, civilnog društva, različitih organizacija, medija, međunarodne zajednice, eksperti i istaknuti pojedinci.

Organizovana su tri panela, a tema jednog od njih bila je uloga ženskog preduzetništva u ekonomskom razvoju Srbije.  Moderatorka ovog panela bila je dr Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije, uvodno izlaganje je imao ambasador Kraljevine Holandije u Srbiji, Henk van den Dul, a učestvovale su članice UPŽ. One su govorile o izazovima sa kojima se susreću žene preduzetnice kod nas. O socijalnom preduzetništvu govorila je Marija Ignjatović, suvlasnica i direktorka preduzeća „Novitas Consult“, o regionalnom umrežavanju i povezivanju poslovnih žena iz okruženja Tatjana Jevđović, osnivačica prvog holističkog centra u Srbiji „Beauty Imagini“, a o tome kako je u ovakvom poslovnom ambijentu moguće razvijati firmu sa 1.000 zaposlenih, govorila je Ljiljana Karaklajić, vlasnica i direktorka preduzeća „D Express“.


Foto: Ana Paunković

Na konferenciji se, između ostalog, čulo da se mora raditi na stvaranju ambijenta koji podržava i podstiče razvoj žena. O rodnoj ravnopravnosti, kako je rečeno, pre pet godina se nije ni govorilo, a danas je to tema, jer je rodna ravnopravnost baza za održivi razvoj i zadire u svaki segment društva.

Konferencija je ukazala na probleme u društvu i definisala prostor za njegovo unapređenje, prikazujući kroz primere dobre prakse praktične primere osnaživanja žena u Srbiji.