U OŠ Olga Milošević u Palanci održan seminar za nastavnike iz tri palanačke škole o preduzetničkim aktivnostima u nastavi

U OŠ Olga Milošević u Palanci održan seminar za nastavnike iz tri palanačke škole o preduzetničkim aktivnostima u nastavi

Seminar pod patronatom Ministarstva prosvete održan za nastavnike iz OŠ Olga Milošević, OŠ HIM i OŠ HRŠ

OŠ Olga Milošević u Palanci bila je domaćin stručnog seminara za nastavno osoblje iz tri gradske škole, koje su odabrane i akreditovane među 300 obrazovnih ustanova u Srbiji.

Seminar nosi naziv „Obuke nastavnika u oblasti razvijanja preduzetničke kompetancije nastavnika i učenika i stvaranje uslova za realizaciju preduzetništva u osnovnim školama u Srbiji“.

Projekat se realizuje nakon Javnog poziva Ministarstva prosvete, na kome je Udruženje poslovnih žena Srbije dobilo ingerencije za sprovođenje aktivnosti.

Na jednodnevnom seminaru u Palanci učesnici su po deset nastavnika iz OŠ Olga Milošević, OŠ HIM i OŠ HRŠ. Cilj je da se oni obuče za preduzetničke aktivnosti u nastavi, preko učeničkih zadruga.

Stručni predavači su Dejan Janković i Dragana Stojanović, koji su izuzetno zadovoljni interakcijom i realizacijom seminara sa palanačkim prosvetarima.

Izvor: Tvjasenica.rs