Sastanak predstavnica Udruženja poslovnih žena Srbije i Poverenice za zaštitu ravnopravnosti

Sastanak predstavnica Udruženja poslovnih žena Srbije i Poverenice za zaštitu ravnopravnosti

Danas je održan sastanak predstavnica UPŽ, uspešnih menadžerki i vlasnica kompanija – članica Odbora za javno zagovaranje sa Poverenicom za zaštitu ravnopravnosti Brankicom Janković.

Ovo je drugi radni sastanak predstavnica UPŽ sa Poverenicom posvećen razvoju ženskog preduzetništva, a postoji inicijativa da preraste u redovnu godišnju praksu. Prošlogodišnjem sastanku prisustvovala je i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i na njemu su doneti određeni zaključci. Na ovogodišnjem skupu napravljen je presek stanja u oblasti ženskog preduzetništva, sa ciljem da se razmotre mogućnosti pronalaženja efikasnijih modela podrške ženskom preduzetništvu u Srbiji i formulišu konkretni zahtevi koji će biti upućeni Vladi Republike Srbije. 

Udruženje poslovnih žena Srbije prepoznato je kao važan partner Poverenika za zaštitu ravnopravnosti u brojnim aktivnostima posvećenim unapređenju ravnopravnosti i ekonomskom osnaživanju žena.   

Predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije, dr Sanja Popović Pantić istakla je da se kroz ovakve sastanke razmenjuju iskustva i ideje za prevazilaženje glavnih izazova, a takođe i pronalaze rešenja za podršku ženskom preduzetništvu. Članice UPŽ iznele su svoje sugestije za poboljšanje uslova poslovanja, a Gordana Đurđević, predsednica Odbora za javno zagovaranje, napravila je presek  inicijativa koje su prihvaćene na prošlogodišnjem sastanku sa predsednicom Vlade, sa ciljem  pružanje podrške ženskom preduzetništvu, uz osvrt na to da li su i u kojoj meri sprovedene.

Poverenica je istakla da je u proteklih godinu dana dato niz preporuka usmerenih na poboljšanje ekonomskog položaja žena u Srbiji, poručivši preduzetnicama da je svaka od njih uzor mladim ženama i devojkama koje od njih mogu puno da nauče i da se jednog dana odluče da pokrenu sopstveni posao.