Učešće na panelu o ulozi žene u srpskom društvu, aktuelnim izazovima i perspektivama za budućnost

Učešće na panelu o ulozi žene u srpskom društvu, aktuelnim izazovima i perspektivama za budućnost

U Bitef teatru danas je održan skup posvećen Miri Trailović, na kojem se govorilo o ulozi žene u srpskom društvu, aktuelnim izazovima i perspektivama za budućnost. Na ovom panelu je učestvovala dr Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije. 

Govoreći o rodnoj ravnopravnosti u okviru diskusije o položaju savremene žene danas, dr Sanja Popović Pantić, je primetila da nema linearnog kretanja, već da stalno idemo napred-nazad. Rekla je da je sjajno što u korporativnom svetu  postoji rodna ravnopravnost, ali da to nije slučaj i sa privatnom sferom, te da je neophodno promeniti kulturni obrazac kako bi se ostvarila potpuna ravnopravnost. 

Dok se u većem delu sveta 8. mart obeležava kao Međunarodni dan žena, u Sjedinjenim Državama čitav mesec mart proglašen je Mesecom istorije žena. Tim povodom je ambasada SAD-a  i organizovala ovaj skup u čast Mire Trailović. Pored razgovora o položaju savremene žene, bilo je reči o njenom doprinosu kulturi i poziciji Srbije u svetu, emitovan je i video-spot o njoj pod nazivom „Vi ste svet”.

Pored dr Sanje Popović Pantić, učesnice panela bile su i  Poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Brankica Janković, glumica Svetlana Bojković i osnivač NVO Atina, Marijana Savić.