Obuka nastavnika za preduzetništvo

Obuka nastavnika za preduzetništvo

U prvim predavanjima i radionicama održanim u Jagodini i Subotici 22. februara, počela je realizacija stručnog usavršavanja od javnog interesa iz oblasti preduzetništva, u organizaciji Udruženja poslovnih žena Srbije. Tokom naredna dva meseca, kroz obuke u oblasti razvijanja preduzetničkih kompetencija i stvaranja uslova za realizaciju preduzetništva u osnovnim školama, proći će 3.000 nastavnika u 300 škola širom Srbije.

Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ima za cilj osnaživanje učitelja i predmetnih nastavnika da kroz učeničke zadruge doprinesu razvijanju preduzetničkih kompetencija kod učenika. U okviru predavanja cilj je da se polaznici upoznaju sa ključnim pojmovima i konceptima preduzetništva, zakonskom regulativom i mogućnostima korišćenja učeničkih zadruga kao modela za razvoj preduzetništva. Svaka škola čiji nastavnici pohađaju obuku dobiće i Vodič za učeničke zadruge, koji je izrađen za potrebe ovog projekta.

Najbolji primeri dobre prakse preduzetničkih projekata koje škole budu izradile nakon obuke, biće objavljeni na portalu www.skolskopreduzetnistvo.rs i portalu Vlade Republike Srbije „Srbija stvara” www.serbiacreates.rs.

Autor: N.N.

Izvor: Ekonometar