„Ravnopravno u lancu vrednosti“- radionice u Beogradu

„Ravnopravno u lancu vrednosti“- radionice u Beogradu

Prve radionice „Ravnopravno u lancu vrednosti“ održane su u Beogradu u Integra Life Club-u na Adi Ciganliji

Radionicama je započeta praktična obuka u okviru projekta „Ravnopravno u lancu vrednosti“ koji realizuje Udruženje poslovnih žena Srbije, uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije i Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost. Nakon Beograda radionice će biti održane i u Zrenjaninu i Valjevu.

Tatjana Mamula Nikolić i Tatjana Jevđović, treneri na radionicama

Cilj radionica je unapređenje preduzetničkih veština žena radi uključivanja u lance dobavljača. U okviru radionica preduzetnice imaju priliku da savladaju QAB analizu, poslovnu komunikaciju sa potencijalnim poslovnim partnerima, kako istražiti tržište, kako zadržati autentičnost i prilagoditi se promenama koje su neminovne, kao i mnoge druge tehnike. Treneri na obukama su članice UPŽ Srbije, Tatjana Mamula Nikolić, trener stručna konsultatkinja i vlasnica agencije ACT2B i Tatjana Jevđović, holistička terapeutkinja, osnivačica ,,Beauty Imagini doo“ i Integra Life kluba.

Projekat „Ravnopravno u lancu vrednosti“ ima za cilj promociju uključivanja malih i mikro kompanija u lanac vrednosti velikih korporacija, kako bi se njihovo samozapošljavanje učinilo održivim i na taj način osnažili ekonomski kapaciteti žena u Srbiji. Projekat promoviše pomoć razvoju ženskog preduzetništva, a u skladu sa Nacionalnim akcionim planom u delu ekonomskog osnaživanja žena kao i sa prinicipima koje je definisala Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women). Uključivanje žena u lanac vrednosti je 5. Princip osnaživanja žena, а ovim projektom se podstiče njegova primena i sprovodi koncept održive ekonomije u kojoj su svi privredni akteri deo jedinstvenog eko sistema u kome ostvaruju korist, istovremeno doprinoseći razvoju privrede i društva u celini. Prepoznata je potreba veće saradnje i povezivanja korporativnog sektora sa sektorom malih preduzeća, posebno ženskim biznisima, koji su međusobno udaljeni. Zato je u okviru projekta već održan panel na ovu temu, ali su organizovani i B2B sastanci, na kojima su predstavnici korporativnog sektora imali priliku da se direktno upoznaju sa preduzetnicama članicama Udruženja poslovnih žena Srbije, koje su u više navrata imale prezentacije i izložbe na kojima su predstavljale svoje proizvode i usluge.