Podstičemo žensko preduzetništvo u Srbiji

Podstičemo žensko preduzetništvo u Srbiji

Jul 2014 – April 2015

Udruženje poslovnih žena Srbije (UPŽ) uz podršku i saradnju Centra za internacionalna privatna preduzeća (Center for International Private Enterprise – CIPE) realizuje projekat „Podstičemo žensko preduzetništvo u Srbiji“. Projekat se sprovodi u pet gradova Srbije (Beograd, Zaječar Čačak, Valjevo i Subotica) i uz podršku lokalnih udruženja poslovnih žena.

Cilj projekta je jačanje liderskih i preduzetničkih kapaciteta mladih žena u Srbiji kroz formalni program mentorstva sa posebnim naglaskom na:

  • Podizanje svesti o preduzetništvu kao karijernoj opciji za žene
  • Umrežavanje preduzetnica u Srbiji
  • Promociju mladih preduzetnica i njihovog biznisa
  • Priznanje za njihov rad
  • Nadahnuće i motivaciju za druge potencijalne preduzetnice da postanu profesionalno samostalne i budu liderke u zajednici

Ovaj program predstavlja nastavak uspešno realizovanih mentorskih programa UPŽ Srbije, rada mentorki iskusnih preduzetnica sa početnicama u poslovanju.

Najuspešniji mentorski par biće nagrađen specijalnom nagradom u okviru godišnje nagrade „Cvet uspeha za ženu zmaja”, koju već 8 godina dodeljuje UPŽ Srbije.

Ovaj projekat donosi još jednu novinu, u aktivnosti će biti uključene i studentkinje, koje žele da se više upoznaju sa preduzetništvom i povežu sa već iskusnim preduzetnicama i uče od njih.

Aktivnosti projekta su: individualni i grupni mentoring, obuka o različitim aspektima preduzetništva, umrežavanja preduzetnica i promocije.

Ovaj projekat je podržan donacijom Centra za internacionalna privatna preduzeća (Center for International Private Enterprise – CIPE), iz Vašingtona (Washington, D.C.)