Unapređenje ženskog preduzetništva u Srbiji kroz mentorstvo i umrežavanje

Unapređenje ženskog preduzetništva u Srbiji kroz mentorstvo i umrežavanje

Jul 2013 – Decembar 2013

Udruženje poslovnih žena Srbije započinje novi projekat Unapređenje ženskog preduzetništva u Srbiji kroz mentorstvo i umrežavanje”, koji podržava CIPE – Centar for International Private Entreprise.

Projekat obuhvata  uključivanje 15 mladih žena koje su na početku preduzetništva i žele da unaprede svoje poslovanje u rad sa mentorima. Projektom će biti obuhvaćeno 5 gradova u 5 regiona: Subotica, Zaječar, Čačak Valjevo i Beograd uz podršku lokalnih udruženja preduzetnica.

Izabrane polaznice, mlade preduzetnice će dobiti za mentorke uspešne preduzetnice koje će sa njima raditi do kraja projekta. Mentorke će biti odabrane prema sektorima u kojima početnice žele da razvijaju biznis, a tokom mentorstva imaće podršku ostalih članica UPŽ Srbije kao i lokalnih udruženja poslovnih žena kroz umrežavanje. Takođe, Ambasadorke ženskog preduzetništva će kroz jednodnevne susrete sa mladim preduzetnicama u svih 5 gradova,  preneti svoje iskustvo i pomoći im da se osnaže i nastave razvoj svojih preduzeća.

Sve zainteresovane preduzetnice dobiće upitnik prilikom prijavljivanja, a specijalna komisija odabraće one koje će učestvovati u ovom mentorskom programu.

Projekat se završava u decembru ove godine, a podršku učesnicama projekta nastaviće da pružaju lokalna udruženja preduzetnica iz gradova i regiona obuhvaćenih projektom.