Jubilej preduzimljivih žena – Proslavljena petogodišnjica nagrade „Cvet uspeha za ženu zmaja“

Jubilej preduzimljivih žena – Proslavljena petogodišnjica nagrade „Cvet uspeha za ženu zmaja“

Udruženje poslovnih žena Srbije proslavilo je sinoć u Beogradu pet godina nagrade „Cvet uspeha za ženu zmaja“, a Udruženje je iskoristilo priliku da nagradi deset najuspešnijih poslovnih žena koje su proglašene za srpske ambasadorke.
– Nagrada „Cvet uspeha za ženu zmaja“ u posednjih 5 godina dobilo je 40 žena za kreiranje uspeha iza kojeg stoji rad, strpljenje, kreativnost i upornost, a od deset ambasadorki njih 5 je proglašeno za ženu zmaja u nekoj od prethodnih godina – rekla je Sanja Popović-Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije.
Na svečanosti u beogradskom Pozorištu na Terazijama bila je predstavljena većina od 40 žena zmajeva, posebna zahvalnost i pažnja ukazana je nagrađenim ambasadorkama: vlasnici firme „Afrodite Mode Collection“ Afroditi Bajić, vlasnici radionice za izradu torti i kolača „Dessert“ Zorici Selaković, direktorki bolnice „Bel Medic“ Jasmini Knežević, direktorki preduzeća „Stanojević“ Ljiljani Stanojević, direktorki firme „Etno“ Sanji Knežević, suvlasnici firme „Novitas“ Dragici Božinović, vlasnici preduzeća „Arhi.pro“ Anji Ivani Milić, vlasnici firme „Maja Promet“ Marini Milović, vlasnici agencije za konsalting „MS Employment“ Mariji Stevanović.
Specijalna nagrada za inovativnost koju dodeljuje Nemačka organizacija za tehničku saradnju (GIZ) uručena je preduzetnici i ambasadorki Nataši Milanović, vlasnici firme „Biosil“, koja je svoju nagradu posvetila svim inovatinim ženama u Srbiji.
Deset ambasadorki izabrano je između 37 kandidatkinja, a sve ambasadorke su se složile da je ova titula „lepa ali velika obaveza“ i obećale da će zajedničkim snagama raditi na promociji preduzetništva i ohrabrivati sve mlade ljude da sami započnu posao.
– Ako se premišljate da li da započnete sopstveni biznis, ne posustajte i krenite već danas – poručila je Dragica Božinović, suvlasnica trgovinskog lanca „Novitas“.
Projekat „Ambasadorke ženskog preduzetništva“ organizuju Nacionalna agencija za regionalni razvoj, Privredna komora Srbije, Udruženje poslovnih žena Srbije i Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA). Cilj projekta je da pospeši razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva Srbije kroz podsticanje preduzetničkog potencijala žena.

Link