Uručene nagrade ambasadorkama ženskog preduzetništva

Uručene nagrade ambasadorkama ženskog preduzetništva

Izvor: Beta

Udruženje poslovnih žena Srbije u Beogradu jeuručilo nagrade najuspešnijim poslovnim ženama koje su proglašene za ambasadorke ženskog preduzetništva.

Nagrađene su vlasnica firme „Afrodite Mode Kolekšn” Afrodita Bajić, vlasnica radionice za izradu torti i kolača „Dešert” Zorica Selaković, direktorka bolnice „Bel Medic” Jasmina Knežević i direktorka preduzeća „Stanojević” koje se bavi metalopreradom Ljiljana Stanojević.

Projekat „Ambasadorke ženskog preduzetništva” organizuju Nacionalna agencija za regionalni razvoj, Privredna komora Srbije, Udruženje poslovnih žena Srbije i Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA).

Nagrade za ambasadarku ženskog preduzetništva dobile su i izvršna direktorka firme Etno Sanja Knežević, suvlasnica firme „Novitas” Dragica Božinović, vlasnica preduzeća „Arhi.pro” Anja Ivan Milić, vlasnica firme „Maja Promet” Marina Milović, vlasnica agencije za konsalting „MS Employment” Marija Stevanović i vlasnica firme „Biosil” Nataša Milanović.

Specijalna nagrada za inovativnost koju dodeljuje Nemačka organizacija za tehničku saradnju (GIZ) uručena je preduzetnici i ambasadorki Nataši Milanović.

Pet od deset večeras nagrađenih žena su dobitnice i nagrade „Cvet uspeha za ženu zmaja” koja se dodeljuje od 2007. godine.

Cilj projekta „Ambasadorke ženskog preduzetništva” je da pospeši razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva Srbije kroz podsticanje preduzetničkog potencijala žena. Na uručenju nagrada bila je i potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović.

Link