Ambasadorke srpskog preduzetništva u Briselu

Ambasadorke srpskog preduzetništva u Briselu

Srpske ambasadorke ženskog preduzetništva putuju u četvrtak, 6. oktobra u Brisel, gde će učestvovati na manifestaciji European SME Week 2011 (Evropske nedelje malih i srednjih preduzeća).

Kao centralni događaj manifestacije, Evropska komisija u saradnji sa Evropskim parlamentom organizovaće European SME Week samit – konferenciju i prateće radionice, čiji će glavni učesnici biti preduzetnici. Samit će biti održan u petak, 7. oktobra 2011. godine.

Manifestacija koju organizuje Udruženje poslovnih žena Srbije Cvet uspeha za ženu zmaja je i ove godine u zvaničnom programu Evropske nedelje malih i srednjih preduzeća, koju evropske zemlje obeležavaju sa ciljem međusobnog umrežavanja preduzetnika i kreiranja zajedničkih platformi za unapređenje poslovanja. Ove godine Evropska nedelja posebno promoviše preduzetnike „druge šanse“, koji su u jednom trenutku posustali, a potom ponovo uspeli da razviju biznis. Naša predstavnica iz Srbije u ovoj kategoriji je Zorica Selaković, preduzetnica iz Čačka, vlasnica firme Dessert.

Ambasadorke ženskog preduzetništva po povratku iz Brisela očekuje i nacionalna promocija u okviru 5. jubileja CVETA USPEHA ZA ŽENU ZMAJA, koji u kontinuitetu organizuje UPŽ sa ciljem promocije primera dobre prakse ženskog preduzetništva. Činjenicu da je čak pet dobitnica Cveta uspeha proglašeno i ambasadorkama ženskog preduzetništva, doživljavamo kao još jedno priznanje pravim vrednostima kao što su rad, talenat i upornost. Ovogodišnja manifestacija osmišljena je kao promocija svih četrdeset dosadašnjih dobitnica, sa posebnim fokusom na ambasadorke ženskog preduzetništva koje će žensko preduzetništvo Srbije predstavljati u Briselu.

http://www.economy.rs/zivot-i-stil/18242/poslovna-zena/Ambasadorke-srpskog-preduzetnistva-u-Briselu.html