Ambasadorke ženskog preduzetništva u Šapcu – Preduzetnice obišle Gradsku kuću i markete „Novitas“

Ambasadorke ženskog preduzetništva u Šapcu – Preduzetnice obišle Gradsku kuću i markete „Novitas“

Ambasadorke ženskog preduzetništva odabrane su među uspešnim preduzetnicama, poznatim i priznatim u svojim oblastima poslovanja. Jedna od njih je i Šapčanka Dragica Božinović, vlasnica „Novitasa“, koja je 16. septembra u svom rodnom gradu bila domaćica skupa i ugostila ambasadorke, predstavnike i predstavnice Udruženja poslovnih žena Srbije, PKS i NARR na čelu sa direktorom Ivicom Eždeci.

Nakon što su ih direktorka šabačke „Biblioteke“ mr Sonja Bokun Đinić i viši kustos Narodnog muzeja Tatjana Marković upoznale sa istorijom Šapca, grada koji još zovu „Mali Pariz“, za ambasadorke u Gradskoj kući upriličen je prijem kod gradonačelnika Miloša Miloševića.

– Nemojte mnogo mudrovati nego čitajte, učite i radite. I probajte. Ako ne ide ne odustajte. Budite uporni i dosledni. To nije ni malo lako. Nemojte mnogo lutati i udaljavati se od onoga što ste prvo izabrali. To je svojstveno Srbima, da znaju sve i oprobaju se u svemu. Ali, i pored toga istrajte u početnoj ideji, jer preduzetništvo jeste teško, ali je ostvarljivo – izjavila je Dragica Božinović u Gradskoj kući.

Nakon prijema kod gradonačelnika Šapca ambasadorke su bile gošće jednog od najvećih maloprodajnih objekata „Novitas market“. Ambasadorke su mogle da se uvere u kvalitet usluge koje pružaju zaposleni u marketima „Novitas“ već 18 godina.

Obilasku objekta pridružila se i novinarka Tanja Peternek-Aleksić koja je već imala priliku da upozna ambasadorke u Etno selu Latkovac. Tom prilikom napravila je kratke priče o njima u svojoj emisiji „Kao sav normalan svet“ i na taj način pružila podršku celokupnom projektu.