Internet stranica za međunarodnu podršku preduzetnicama

Internet stranica za međunarodnu podršku preduzetnicama

U okviru manifestacije Svet žena koja se u Loznici organizuje 10 godina, danas je u Galeriji Mina Karadžić Vukovog doma kulture predstavljen internet portal, čija je svrha povezivanje preduzetnica iz Srbije i Nemačke

Link

Tim povodom, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije Sanja Popović Pantić rekla je novinarima da je u okviru manifestacije u Loznici predstavljena internet stranica koja je namenjena, pre svega, srpskim preduzetnicama, ali je pristup omogućen svim ženama.

Ona je dodala da pripadnice ženske populacije, koje žele da ostvare poslovnu saradnju sa nemačkim preduzetnicama, mogu putem te stranice da se upoznaju i sa problemima njihovih koleginica, čije se prepreke u ostvarivanju ciljeva razlikuju uglavnom zbog okruženja.

Prema njenim rečima, jedan od ciljeva je da se okupi što veći broj žena, koje će kroz sadržaj tog portala uočavati svoje poslovne interese, a njegovo korišćenje ne zahteva znanje stranog jezika, jer je korisnicama iz Srbije omogućeno međusobno povezivanje.

Na skupu je predstavljena publikacija o najuspešnijim preduzetnicama iz naše zemlje i Nemačke, a zatim su predstavnice Udruženja poslovnih žena Srbije i Saveta za žensko preduzetništvo iz Valjeva, sa Lozničankama razgovarale o podršci ženama u svetu biznisa.

Sredstva za realizaciju projekta ženske poslovne mreže obezbedila je delegacija Evropske unije u našoj zemlji, a ostvaren je kroz saradnju Udruženja poslovnih žena Srbije sa nemačkim Udruženjem preduzetnica Jumpp .

Program tradicionalne manifestacije Svet žena , koju u Loznici deseti put priređuje Centar za kulturu Vuk Karadžić u saradnji sa lokalnom samoupravom, otpočeo je 15. marta, a raznovrstan sadržaj će biti priređivan do 19. aprila.