Jubilarni Dan devojčica u IKT-u Udruženja poslovnih žena Srbije

Jubilarni Dan devojčica u IKT-u Udruženja poslovnih žena Srbije

U obeležavanju jubilarnog međunarodnog „Dana devojčica u IKT-u“, koji je po deseti put kod nas organizovalo Udruženje poslovnih žena Srbije uz značajnu institucionalnu podršku Vlade Republike Srbije i počasne pokroviteljke premijerke Ane Brnabić, ove godine je učestvovalo više od 150 učenica iz 30 škola širom Srbije.

Uz podršku kompanije Vip mobile tradicionalno takmičenje „Uhvati ideju”, inače sastavni deo ovoga dana, po prvi put je usled pandemije COVID-19 organizovano u potpunosti onlajn. U oštroj konkurenciji prevagu je odneo rad prvoplasirane Nede Enčev, učenice OŠ „Despot Stefan Lazarević“ iz Beograda, i ideja koju je predstavila u svom video radu.

Tri prvoplasirana rada biće nagrađena od strane kompanija Vip mobile i izdavačke kuće Klett. Sa ciljem da osnaži i inspiriše devojčice da prilikom odabira budućih profesija kao opciju sagledaju mogućnosti koje pruža oblast informaciono – komunikacionih tehnologija, za njih je u okviru „Dana devojčica u IKT-u“ organizovano i onlajn druženje sa menadžerkama kompanija Vip mobile, Saint Di, Klett, Ericsson, Comtrade, Generali Osiguranje, SET, HTEC Group i drugih. Na taj način imale su priliku da od ovih uspešnih žena čuju inspirativne priče o njihovom obrazovanju, odabiru škola i fakulteta, o radu, ali i daljem svakodnevnom učenju.

Autor: Mirjana Stepić

Izvor: Style.rs