Biti članica Udruženja poslovnih žena Srbije 

„Ja imam svoja LEĐA, a ona su Udruženje poslovnih žena Srbije.”

Već neko vreme želim da napišem ovo pismo i kažem šta nama kao preduzetnicama znači članstvo u jednom ovakvom udruženju i koliki je njegov kapacitet.

   
Marija Ivanković Jurišić, Umetnička radionica “Marija Hand Made”

——————————-

„Biti član takve jedne asocijacije kao što je UPŽ je velika čast, inspiracija, zadovoljstvo i korist u najširem smislu reči. Biti u društvu poslovnih žena koje su se ostvarile na više polja je divno. To su obrazovane, vredne, mudre, kvalitetne u najširem smislu reči, uporne, istrajne, moralne žene,  čiste duše i velikog srca. Od takvih žena se može mnogo naučiti i one su veliki uzor, podrška i ogromna inspiracija. U takvom okruženju se osećamo zadovoljno, spokojno i ono nam daje dodatnu snagu  da izdržimo i da nastavimo dalje.

Afrodita Bajić, AMC – Afrodite Mode Collection

——————————-

„Od dana kada sam postala deo Udruženja, do danas, u moj život je ušao veliki broj izvanrednih poslovnih žena, ostvarene su nove saradnje, radili smo na postizanju ciljeva, osnaženju ženskog preduzetništva, povećanju vidljivosti žena u biznisu. Način na koji UPŽ spaja žene različitih profesija, delatnosti, grana privrede, koje se u okviru redovnih aktivnosti unutar svojih delatnosti možda nikada ne bi ni srele, fascinantan je. Žene su se umrežile, a Udruženje na tu mrežu dodaje čvorove i ojačava je, daje osećaj pripadnosti i razvija atmosferu podrške i zajedništva. Lepo je kroz godine biti ne samo svedok, već biti i u mogućnosti da se da doprinos menjanju svesti i promeni klime za žene u preduzetništvu, a to je ono na čemu Udruženje godinama vredno radi.“

Ljiljana Karaklajić, D Express

——————————-

,,Udruženje poslovnih žena je bilo moje prvo udruženje u koje sam se učlanila i to pre 20 godina. Za njega me vezuju prve edukacije iz veština rukovođenja, vođenja poslova, druženja i umrežavanja. Kroz dugi period članstva, rasli smo zajedno i razvijali se i Udruženje i Bel Medic i ja. Udruženje je bilo i podrška i oslonac u teškim trenucima a i kanal preko kojeg se moglo komunicirati sa donosiocima zakonske regulative za pravljenje boljeg poslovnog ambijenta. Nagrada Cvet uspeha za ženu zmaja je takođe jedna od prvih nagrada i priznanja koje sam dobila. Sem zadovoljstva što je neko primetio moj trud i rad, ona mi je omogućila i veću vidljivost u medijima i mom poslovnom okruženju i to u tom početnom periodu kada ste za sve uglavnom bili nevidljivi.“

   

Dr Jasmina Knežević, Opšta bolnica Belmedic

——————————-

„Članstvo u UPŽ Srbije donelo mi je, pre svega, podršku i razumevanje članica kao i umrežavanje. Posebno bih istakla negovanje poslovne etike među članicama, što je veoma značajno kako za mlade preduzetnice, tako i za mlade devojke uopšte.Topla atmosfera među članicama, spremnost da se pomogne i razmena iskustava, od neprocenjivog su značaja.“

Vesna Pucar Grubor, VIVEX GROUP doo

——————————-

,,UPŽ Srbije je autentična organizacija preduzetnica, pouzdana podrška svojim članicama i uvek relevantna i u međunarodnim okvirima, za sva pitanja ženskog preduzetništva. Kao dugogodišnja članica imala sam priliku da dobijem veliku podršku u razvoju firme, ali i da utičem na rad i razvoj Udruženja. Zato mi Udruženje lično i profesionalno mnogo znači.“

Gordana Đurđević, SLOVO

——————————-

„Biti deo ovog Udruženja predstavlja veliku čast i inspiraciju, kako za samostalne preduzetnice, tako i za nas žene koje smo deo velikog korporativnog sistema. Lično, imam sreće da radim u kompaniji koja je proglašena za jednu od rodno najsenzitivnijih kompanija u Srbiji, gde žene ravnopravno učestvuju u odlučivanju i poslovanju, a da pritom nailaze na puno razumevanje kada je u pitanju usklađivanje njihovih privatnih i poslovnih obaveza. Drago mi je što u Udruženju mogu da prenesem znanje i dobru praksu iz Vipa i pomognem druge žene preduzetnice ili one koje su, takođe, deo većih sistema. Umrežavanje poslovnih žena doprinosi njihovom dodatnom ohrabrenju i jačanju u modernom poslovanju. Meni je tokom građenja karijere veoma značila podrška koju sam dobijala od drugih žena, a mnoge su bile i velika inspiracija u mom ličnom i profesionalnom razvoju. Moje članstvo u Udruženju vidim i kao priliku za pružanje podrške sjajnim ženama da veruju u sebe i ostvare sve svoje potencijale.“

Branka Pudrlja Durbaba, Vip mobile

——————————-

,,Za mene lično, članstvo u Udruženju poslovnih žena znači vetar u leđa i osećanje da niste sami u ovom surovom svetu u kome ima i drugih divnih, jakih žena, majki, preduzetnica koje imaju iste ili slične priče i probleme kao i vi. Ono što uvek ističem kada mi neko dođe u posetu i upita me o nagradi i statui ‘Cvet uspeha za ženu zmaja’, koju sam osvojila 2017. godine, jeste da sam posebno ponosna na baš tu nagradu, jer dolazi od drugih isto tako uspešnih žena. Kada žena drugoj ženi oda priznanje, onda to ima posebnu težinu i vrednost.”

Aleksandra Bogunović, Vatrex

——————————-

„Članstvo u Udruženju poslovnih žena Srbije mi je dalo mogućnost da se povežem sa mnogim sjajnim poslovnim ženama i da sa njima razmenim poslovna iskustva i ideje. Kroz projekte koje Udruženje realizuje, imala sam priliku da promovišem žensko preduzetništvo i podstaknem žene da započnu svoj posao i postanu preduzetnice, što je nekada bio i moj san, koji danas živim. Udruženje mi godinama pruža dragocene prilike da budem u društvu izuzetnih, poslovno uspešnih žena, koje svakodnevno u svojem okruženju doprinose razvoju ženske vizije poslovanja, kao i razvoju visokih etičkih standarda.“

Anja Ivana Milić, Arhi.pro

——————————-

Članica sam UPŽ Srbije preko 12 godina i to mi mnogo znači, najpre što je umrežavanje zabavno i motiviše na promenu, poslovne prilike i šanse se neočekivano pojavljuju, kao i podrška i inspiracija kroz razmenu iskustava sa uspešnim preduzetnicama.

Lično sam zahvaljujući projektma Udruženja bila u prilici da održim mnogobrojne treninge i mentorstva u celoj Srbiji, ženama koje žele da započnu svopstveni posao, ali i poslanicama da bolje razumeju inicijative vezane za osnaživanje ženskog preduzetnišva.

Društvo preduzetnica mi imponuje, a ujedinjene doprinosimo, putem javnog zagovaranja i kroz projekte, pozitivnim promenama poslovnog ambijenta za razvoj ženskog preduzetnišva što za rezultat ima poboljšanje srpske privrede.

Tijana Sekulić, CMC konsultant, vlasnica agencije AT CONSULTING

——————————-

Kada pričam o referentnim grupama mojim studentima ukazujem na njihovu  važnost  na potrošače i članove, a UPŽ je referentna grupa značajna ne samo za članice, poslovnu i širu javnost, već  daje primer internacionalnoj poslovnoj zajednici. Značajan period u mom poslovnom životu obeležilo je članstvo u Udruženju poslovnih žena.

Kada ste deo referentne grupe više od 20 godina,  privilegije i obaveze postaju odgovornost,  a doprinos, kao dodatna vrednost, merilo je uspešnosti  rada.

Od perioda kada smo stasale do danas izazovi su bili ti koji su nas zbližili i osnažili, i pokazali da zajedno uvek možemo više i bolje. ne zaboravljajući da svojim radom i uspehom jačamo nas  i našu sredinu. UPŽ, koje traje toliki dug period, rezultat je istrajnosti, snage i umeća svake članice ka još većem cilju – da trajemo  i dalje u još izazovnijim vremenima.

Tatjana Mamula Nikolić, PhD, Act2b

——————————-

„Naše Udruženje“ – kako to snažno zvuči! Zato što tako i jeste.

Upravo je ta snaga ili osnaživanje žena ono što je naš zajednički imenitelj – bez obzira na veličinu preduzeća, preduzetničke radnje, funkcije na radnom mestu, vrste posla kojim se bavimo, porodičnih prilika, naših različitih veština i sposobnosti. To mesto našeg spajanja je kao jedan veliki punjač za sve nas pojedinačno koje možemo da prepoznamo trenutak da smo same dovoljno snažne kako bismo drugima pružile podršku, a isto tako i da je, često ne tražeći, dobijemo zato što nam je potrebna. I to na sve moguće načine koji nam često i ne padaju na pamet.

Meni lično je teško da zamislim moj rast bez programa Udruženja (koje osmišljava naše rukovodstvo) koji su me usmerili ka jednom novom pogledu na sopstveni rad, naročito onaj koji je vezan za oblast ličnog i profesionalnog razvoja.

Verovatno više nego igde, druženja članica uvek iskre novim idejama i vizijama koje nam uzajamno daju mogućnost da uradimo stvari na drugačiji način, kvalitetnije i bolje. Zato ne čudi što nas prepoznaju u zvaničnim strukturama SR Srbije, kroz sve što radi naš Upravni odbor i Predsedništvo. Malo je reći hvala najjačima među nama koje se uz sve drugo, trude da poboljšaju uslove svima. Nadam se i da je moje članstvo i rad donelo bar malu dobrobit Udruženju poslovnih žena Srbije i našim članicama.

Tatjana Jevđović, Integra Life Club by Beauty Imagini