Advokat sa velikim iskustvom koje je počela da stiče od 2005. godine, Ljubica je svoj profesionalni put posvetila pravu kao životnom pozivu. Ljubav prema advokaturi, pomaganju drugima i rešavanju problema su joj vodilje i, kako kaže, kada bi ponovo birala, odabrala bi advokaturu.


Počela je kao pripravnik u kancelariji poznatih advokata, gde je razvila strast prema ovoj profesiji i stekla osnovna znanja o advokatskom poslovanju i etici. Mentori su joj pomogli da shvati koliko je važan dobar principal i mentor, što danas primenjuje u obuci mlađih kolega. Posle pripravničkog staža tri godine radi u drugoj advokatskoj kancelariji, u kojoj je bila odgovorna za superviziju rada advokata i koordinaciju rada kancelarije, a 2009. godine započela je samostalnu advokatsku praksu. 


Tokom karijere, specijalizovala se u građanskom pravu i posebno se fokusirala na privredno pravo, zaštitu intelektualne svojine, radne odnose, naknadu štete, porodično i nasledno pravo. Pravnu pomoć pruža i fizičkim i pravnim licima, uz puno empatije, jer, kako kaže, njen posao je mnogo više od „suvog prava“ – klijente i njihove probleme treba pre svega razumeti. U međuvremenu, stekla je sertifikat za mirno rešavanje sporova u oblasti zaštite od zlostavljanja na radu i NLP Practitioner sertifikat za veštinu komunikacije.

 U poslu se pridržava Kodeksa advokatske etike i ističe važnost privatnosti svojih klijenata. Smatrajući da advokatura ne zavisi od pola, već od profesionalnih principa i morala, ona demantuje predrasude o ženama advokatima. Njen mentorski duh podstiče je da obučava nove generacije advokata, a svoju pažnju usmerava i na podršku ženama preduzetnicama i obuku žena o oblasti radnih odnosa i zaštite od zlostavljanja na radu. Želja joj je da što više žena bude upoznato sa svojim pravima i obavezama u poslu, bez obzira na ulogu koju imaju u poslovnom svetu.


Iako se suočavala sa izazovima, uz podršku porodice i prijatelja uspevala je da prevaziđe teškoće. Advokatura je najčešće porodični posao. Iako je njen deda bio advokat koji se povukao sa 92 godine, kao najstariji advokat u Beogradu u to vreme, nije nažalost stigao da na Ljubicu prenese znanje i prepusti joj kancelariju. Od njega je nasledila ljubav prema poslu – i pored izazova, pa i predrasuda koji on nosi, Ljubica voli svoj posao, ostaje odana struci i težnji da pomaže drugima kroz pravnu podršku, ostvarujući svoju slobodu kroz preduzetništvo.


“Niko me nije učio da treba da budem uspešna, samo da budem svoj čovek. Možda je upravo to ključ uspeha svakoga od nas”