Udruženje poslovnih žena Srbije od 1. februara do 30. septembra 2022. godine realizuje projekat Promocija korišćenja digitalnih tehnologija koje čine održivim ženska preduzeća – FEMTECH za održivost  / Promoting the Use of Digital Technologies to Make Women’s Enterprises Resilient – FEMTECH For Resilience, koji je finansijski podržan od strane CIPE – Center for International Private Enterprise.

 

Ciljevi projekta su podizanje svesti o značaju informaciono-komunikacionih tehnologija, kako bi se povećala održivost ženskih preduzeća u krizi, uključujući i pandemiju, razvoj kapaciteta ženskih preduzeća za digitalnu transformaciju, predstavljanje žena u preduzetništvu – rol modela u oblasti digitalne transformacije ostalim preduzetnicama,  kao i bolji pristup finansijama i umrežavanju ženskim firmama okrenutim IKT-u.

 

Projekat je usmeren na vlasnice mikro, malih i srednjih preduzeća, članice UPŽ Srbije, kao i na startap ženske firme sa inovacionim potencijalom da usvoje znanja o DT (digitalnoj transformaciji) i primene ih u svom poslovanju.

 

Kovid 19 kriza naglasila je potrebu da se ubrza digitalizacija i stvore nove mogućnosti u situaciji sa kojom su se kompanije suočile. To je podstaklo UPŽ Srbije da ovim projektom podrži svoje članice – preduzetnice u reorganizaciji i okretanju ranije nedovoljno korišćenim digitalnim mogućnostima, koje su sada postale izuzetno značajne. Ovim projektom omogućeno je jačanje kapaciteta preduzetnica za digitalnu transformaciju kroz pet vebinara, pet podkaste i pičing sesije, na taj način im pomažući da pređu na sledeći, viši nivo, kako bi se umanjila rodna neravnopravnost  preneta iz oflajn i u onlaj okruženje. Takođe, za preduzetnice će biti održano i predavanje o seksualnom uznemiravanju na radu, o tome kako ga prepoznati, koji su oblici i mehanizmi zaštite, kako bi se informisale o merama i koracima u slučaju da se ono pojavi u njihovoj firmi.

Webinari

Podkast video

Sadržaj će uskoro biti dostupan

Podkast audio

Sadržaj će uskoro biti dostupan