Uhvati ideju: Otvorene prijave za takmičenje za Dan devojčica

Uhvati ideju: Otvorene prijave za takmičenje za Dan devojčica

Povodom obeležavanja međunarodnog Dana devojčica u informaciono-komunikacionim tehnologijama, Udruženje poslovnih žena Srbije šestu godinu zaredom organizuje takmičenje za devojčice 7. i 8. razreda osnovnih škola pod nazivom „UHVATI IDEJU“.

Konkurs je otvoren do 12. aprila, a radovi se mogu slati na mejl dan-devojcica@poslovnezene.org.rs.

Takmičenje se organizuje sa ciljem da podstakne preduzetničko razmišljanje kod devojčica, a precizne informacije o propozicijama takmičenja i obrazac za prijavu devojčice mogu preuzeti sa sajta Udruženja poslovnih žena Srbije.

Tri najbolja rada biće proglašena onlajn, kao i prošle godine, na sam Dan devojčica 22. aprila, na sajtu kao i putem YouTube kanala i društvenih mreža Udruženja poslovnih žena Srbije. S obzirom na vanredne okolnosti koje traju od marta prošle godine zbog krize izazvane pandemijom Covid-19 i ove godine je predviđeno obeležavanje međunarodnog Dana devojčica u IKT sektoru u potpunosti onlajn, kao i prošle godine, kada je Udruženje po prvi put, i to veoma uspešno, ovu manifestaciju preselilo na internet i organizovalo je u digitalnoj formi.

Tako je ovaj događaj dobio još dublji smisao, pokazavši i praktično u kojoj meri je IKT sektor značajan. Povećano korišćenje novih tehnologija u vanrednim uslovima pogoduje i uklapa se u ideju samog projekta, podsticanje dece da se uključuju u savremene tokove, na privatnom, a kasnije i na profesionalnom planu.

Za realizaciju ovogodišnjeg Dana devojčica Udruženje poslovnih žena Srbije je dobilo institucionalnu podršku Vlade Republike Srbije i predsednice Vlade RS, gospođe Ane Brnabić koja je kao i prethodnih, i ove godine počasna pokroviteljka projekta. Projekat su podržali i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo omladine i sporta, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women), Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, European SME Week i Međunarodna unija za telekomunikacije UN (ITU).

Izvor: originalmagazin.com