Cvet uspeha za ženu zmaja u vreme pandemije

Cvet uspeha za ženu zmaja u vreme pandemije

Ove 2020. godine, za priznanja su nominovane 24 preduzetnice. U kategoriji Izvozno orijentisana firma, nagrađene su dve preduzetnice: Dragana Čalija, vlasnica novosadske firme „Saint Di & Co“ i Olgica Samoilović, vlasnica firme „Hedera Vita“ iz Loznice. Dodeljeno je i šest specijalnih priznanja za najuspešnije preduzetnice u različitim oblastima poslovanja.

Četrnaesta dodela nagrade Udruženja poslovnih žena Srbije “Cvet uspeha za ženu zmaja” najboljim preduzetnicama u Srbiji, ove 2020. godine obeležena je pandemijom i virusom kovid-19. Umesto tradicionalne svečanosti u teatru Madlenijanum u Zemunu, ovoga puta je manifestacija održana u studiju sa ograničenim brojem prisutnih, sa prenosom na Youtube kanalu 28. oktobra. Taj novi izazov nije umanjio ni kvalitet ni značaj ove nagrade. Iako je korona stavila pečat i na ovu manifestaciju, ona je potvrdila koliko je značajna za razvoj ženskog preduzetništva.

Ove 2020. godine, za “Cvet uspeha za ženu zmaja” nominovane su 24 preduzetnice iz Srbije. U kategoriji Izvozno orijentisana firma, nagrađene su dve preduzetnice: Dragana Čalija, vlasnica i direktorka novosadske firme „Saint Di & Co“, i Olgica Samoilović, vlasnica i direktorka firme „Hedera Vita“ iz Loznice. U kategoriji Uspešan poslovni model, nagradu “Cvet uspeha za ženu zmaja” dobila je Tatjana Todorović, vlasnica i direktorka firme „AgroDukat“ iz Zrenjanina.

Komisija za dodelu priznanja, kojom je predsedavala Katarina Obradović Jovanović, pomoćnica ministra privrede u Vladi Srbije, odlučila je i da šest kandidatkinja dobiju specijalna priznanja za doprinos razvoju ženskog preduzetništva u različitim oblastima poslovanja.

Na činjenicu da je pandemija globalnih razmera dodala još jednu u nizu kriza kroz koje se žensko preduzetništvo u poslednje dve decenije razvijalo, podsetila je Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije:

“Krajnji ishod ove aktuelne krize još uvek ne znamo, ali jedno znamo: preduzetnice su vitalan deo privreda naših zemalja i sada je potrebno, više nego ikad pre, podržati njihov opstanak i dalji razvoj“.

Izvor: Nirapress.com