Schneider Electric panel “Da li je tvoje buduće zanimanje u Tech svetu?“

Schneider Electric panel “Da li je tvoje buduće zanimanje u Tech svetu?“

U okviru obeležavanja Međunarodnog dana devojčica u IKT sektoru (četvrti četvrtak u aprilu), pored takmičenja za izbor najboljeg video rada „Uhvati ideju“, Udruženje poslovnih žena Srbije organizuje niz online događaja i okupljanja, na kojima devojčice, učenice sedmih i osmih razreda osnovne škole imaju priliku da preko online platformi posete firme u sektorima koji nisu tradicionalno „ženski“ i kroz razgovore sa menadžerkama ili preduzetnicama steknu dodatna iskustva i znanja koja će im pomoći u izboru budućih zanimanja.

Pozivamo sve zainteresovane devojčice da se uključe u Schneider Electric panel pod nazivom „Da li je tvoje buduće zanimanje u Tech svetu?“ u okviru manifestacije A1 Dan Devojčica u IKT sektoru 2021, na kojem će imati priliku da čuju zanimljive priče, ali i da postavljaju pitanja menadžerkama kompanije Schneider Electric i saznaju o svemu što ih zanima kada je u pitanju profesionalna orijentacija i uključivanje u oblast informaciono-komunikacionih tehnologija.

Na panelu kojim se završava Nedelja devojčica u IKT sektoru, u petak, 23. aprila 2021. godine u 12.00 časova, devojčice će imati priliku da čuju priče o profesionalnom putu menadžerki u kompaniji Schneider Electric i njenom Razvojnom centru u Srbiji koja, kao renomirana IKT kompanija, poklanja veliku pažnju obrazovanju mladih i uključivanju žena u ovaj sektor. Već tradicionalni partneri UPŽ Srbije, koji godinama organizuju posete učenica osnovnih škola povodom Dana devojčica u IKT-u, ovoga puta rešili su da naprave korak dalje, i zajedno sa UPŽ Srbije i uz moderaciju Mirjane Dončić Beaton iz organizacije CANSEE, organizuju panel koji će već i svojim nazivom “Da li je tvoje buduće zanimanje u Tech svetu?“ inspirisati devojčice da razmišljaju o budućem zanimanju u oblasti IT-a.

Možete se prijaviti na adresu dan-devojcica@poslovnezene.org.rs  Broj mesta je ograničen.