Izbor najboljih preduzetnica u Srbiji- Konkurs za Žene zmajeve

Izbor najboljih preduzetnica u Srbiji- Konkurs za Žene zmajeve

Udruženje poslovnih žena Srbije je četrnaestu godinu zaredom raspisalo konkurs za izbor najboljih preduzetnica u Srbiji – „Cvet uspeha za ženu zmaja“.

Ova nagrada predstavlja jedinstveni podsticaj i afirmaciju za poslovne žene koje se uspešno nose sa izazovima u preduzetništvu, koje pokazuju inovativnost, odlučnost i kreativnost u poslovanju, naročito u ovoj izazovnoj godini u kojoj se svi borimo sa krizom koju je donela pandemija COVID-19.

Nagrada će se dodeliti u dve glavne kategorije: za Izvozno orijentisanu žensku firmu i za Uspešan poslovni model. Udruženje poslovnih žena Srbije i ove godine zadržava praksu da Specijalnim priznanjem nagradi preduzetnice koje su se posebno istakle po pojedinim kriterijumima za glavne nagrade i time zaslužile da im se za taj aspekt poslovanja oda posebno priznanje i pohvala.

Pravo učešća na konkursu imaju sve poslovne žene u Srbiji koje su vlasnice ili imaju udela u vlasništvu preduzeća, bez obzira na vrstu delatnosti.

Takođe, treću godinu zaredom će biti dodeljeno i priznanje velikim kompanijama koje primenjuju 5. Princip Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena i koje su pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača, u kategoriji Rodno najsenzitivnija kompanija.

Detaljnije informacije o konkursu, uputstvo i rok za prijavljivanje, kao i konkursna dokumentacija, nalaze se na web sajtu Udruženja poslovnih žena Srbije www.poslovnezene.org.rs.

U prethodnih trinaest godina na ovom događaju promovisano je više od 470 žena, njih 134 je dobilo priznanja Cvet uspeha za ženu zmaja za najbolju preduzetnicu, četiri je svojevremeno proglašeno ambasadorkama Evropske mreže ženskog preduzetništva, a 11 kompanija je nagrađeno u kategoriji Rodno najsenzitivnija kompanija. Od 2009. godine, na predlog Ministarstva privrede Republike Srbije, ova manifestacija je i na zvaničnoj agendi Globalne nedelje preduzetništva (SME WEEK), koju Evropska komisija organizuje u više od 40 zemalja.

Svečana dodela nagrada održaće se u poslednjoj nedelji meseca oktobra 2020. godine u Operi i teatru „Madlenianum“ u Beogradu.

Izvor: Ekonomski.net