office@poslovnezene.org.rs
+381 11 6776 801

Karijera i roditeljstvo: Misija za superheroja ili realna mogućnost

Za osobe koje planiraju da zasnuju svoju porodicu, verovatno ne postoji lepši period života od onog u kojem saznaju da će postati roditelji. Ovo vreme ispunjeno je najlepšim osećanjima i očekivanjima, ali i obeleženo neizbežnim novim brigama. Za zaposlene buduće mame, neke od glavnih dilema odnose se upravo na balansiranje poslovnih obaveza i svih zadataka koje donosi njihova nova uloga u životu, a ni buduće tate nisu pošteđene brige o tome da li će vreme provedeno u kancelariji prevladati nad nekim od najdragocenijih trenutaka sa novorođenčetom.
Natalija Pešić, rukovodilac Ljudskih resursa kompanije Vip mobile

Kada se takve dileme podele sa okolinom, čuju se uglavnom samo reči podrške. Ipak, pravo pitanje je – da li se podrška porodicama sa decom na radnim mestima u Srbiji završava na rečima, ili kompanije zaista pokušavaju da „uhvate korak“ sa svetskim trendovima i rade na poboljšanju uslova za rad, posebno za novopečene roditelje?

Trenuci kada postajete roditelj zaista izazivaju samo osmehe i sreću kada se podele sa drugima. Pored toga, to je najvažniji, ali i najosetljiviji period za svaku porodicu. Ipak, vidimo kako se često dešava da konkretna podrška kada je i najpotrebnija, čim se naiđe na određeni problem, izostane – bilo da govorimo o svakodnevnom životu ili poslovnom okruženju mama ili tata“, ističe Natalija Pešić, rukovodilac Ljudskih resursa kompanije Vip mobile.

Sistemskom podrškom na nivou institucija – regulisanjem porodiljskih naknada, mogućnosti rada od kuće, plaćenog odsustva, skraćenog radnog vremena – situacija bi se svakako mogla poboljšati u celoj državi. Međutim, privatni sektor ima mogućnost da i samostalno postavi društveno-odgovoran primer i podrži porodice u ovim lepim, ali i izazovnim trenucima u životu – pa i da, u skladu sa sopstvenim vrednostima, reaguje na aktuelna dešavanja. Konkretan primer za to je Vip koji je prvi među kompanijama u Srbiji doneo odluku da svim zaposlenima na porodiljskom odsustvu isplaćuje punu razliku do ugovorene zarade, tokom celog trajanja odsustva.

Balans između poslovnih obaveza i privatnog života od velike je važnosti za roditelje, ali i za ostale zaposlene, jer direktno utiče na kvalitet života i zadovoljstvo zaposlenih. Konkretne mere i akcije koje utiču na ovu ravnotežu su, na primer – fleksibilno radno vreme, pomenuta mogućnost rada od kuće, plaćeno odsustvo iz porodičnih razloga, dodatni slobodni dani povodom rođenja deteta ili polaska mališana u vrtić i školu za oba roditelja.

„Naš family friendly tim je dugo razmišljao kako bi dodatno mogao da pomogne novim mamama, te smo ustanovili da, i nakon porodiljskog odsustva, one imaju pravo na period privikavanja u okviru kojeg rade pola radnog vremena, ali primaju punu dogovorenu zaradu“, ističe Pešić, i dodaje kako vrtić u okviru kompanije definitivno pomaže boljoj organizaciji novog života sa mališanima.

Ovakve mogućnosti, kao i brojne druge pogodnosti za zaposlene, donele su kompaniji Vip mobile Family Friendly Enterprise sertifikat, što ju je učinilo ponosnom prvom porodično odgovornom kompanijom u Srbiji. Roditeljstvo, naravno, ne znači i kraj ambicijama i karijeri – i mame svakako mogu biti uspešni menadžeri. Štaviše, dobra organizacija i prioritizacija poslova može samo da se dodatno usavrši uz mališane i svakodnevne zabavne i neočekivane izazove koje samo oni umeju da prirede. Naravno, sve je to lakše i jednostavnije kada imate podršku i razumevanje kolega odnosno vašeg poslodavca.

Jedan od dokaza za ovo je i činjenica da je u Vipu odnos muškaraca i žena na menadžerskim pozicijama 50-50 – svi zaposleni mogu da računaju na identične uslove za profesionalni razvoj i zaradu, a ovakav pristup nedavno je i nagrađen priznanjem „Rodno najsenzitivnija kompanija“, od strane Udruženja poslovnih žena Srbije.

 

Izvor: B92.net