Obeležen Dan devojčica 2021 u IKT-u

Obeležen Dan devojčica 2021 u IKT-u

Beograd, 25.04.2021. Sa ciljem da se devojčice, učenice sedmih i osmih razreda osnovnih škola, osnaže prilikom odabira budućih profesija i ne podležu stereotipima, te da biraju svoj poziv i u netipično ženskim zanimanjima u sektorima poput informacionih tehnologija, 22. aprila obeležen je Međunarodni Dan devojčica u informaciono komunikacionim tehnologijama (IKT).

Manifestaciju je jedanaestu godinu zaredom, a po drugi put onlajn, organizovalo Udruženje poslovnih žena Srbije uz značajnu institucionalnu podršku Vlade Republike Srbije i počasne pokroviteljke premijerke Ane Brnabić.

Tradicionalno takmičenje „Uhvati ideju”, inače sastavni deo ove manifestacije, danas, po drugi put, usled pandemije COVID-19 organizovano je u potpunosti onlajn. U oštroj konkurenciji prevagu je odneo rad prvoplasiranog tima koji čine Anđela Ristić i Sofija Šemsović, učenice OŠ „Veljko Dugošević“ iz Beograda, i ideja koju su predstavile u svom video radu. Pet prvoplasiranih radova osvojili su vredne nagrade koje su obezbedile kompanije A1 Srbija, Klett, Schneider Electric i Generali Osiguranje, a nagrade dobitnicama stižu poštom.

Izvor: Brusonline.com