JUBILARNI DAN DEVOJČICA U IKT-U OKUPIO 150 UČENICA IZ CELE SRBIJE

JUBILARNI DAN DEVOJČICA U IKT-U OKUPIO 150 UČENICA IZ CELE SRBIJE

U obeležavanju jubilarnog međunarodnog „Dana devojčica u IKT-u“, koji je po deseti put kod nas organizovalo Udruženje poslovnih žena Srbije uz značajnu institucionalnu podršku Vlade Republike Srbije i počasne pokroviteljke premijerke Ane Brnabić, ove godine je učestvovalo više od 150 učenica iz 30 škola širom Srbije.

Sa ciljem da osnaži i inspiriše devojčice da prilikom odabira budućih profesija kao opciju sagledaju mogućnosti koje pruža oblast informaciono – komunikacionih tehnologija, za njih je u okviru „Dana devojčica u IKT-u“ organizovano i onlajn druženje sa menadžerkama kompanija Vip mobile, Saint Di, Klett, Ericsson, Comtrade, Generali Osiguranje, SET, HTEC Group i drugih. Na taj način imale su priliku da od ovih uspešnih žena čuju inspirativne priče o njihovom obrazovanju, odabiru škola i fakulteta, o radu, ali i daljem svakodnevnom učenju.

Uprkos vanrednoj situaciji Udruženje je odlučno da ne posustane, i shvatajući celu situaciju kao veliki izazov, donelo je odluku da sve aktivnosti organizuje kompletno onlajn. Učešće devojčica iz skoro svih krajeva Srbije i njihove virtuelne posete kompanijama u IKT sektoru, gde su imale prilike da vide kako se putem internet platformi organizuju poslovni sastanci i čuju inspirativne priče izuzetno uspešnih menadžerki, samo je još jednom učvrstilo naš put u upornoj promociji pravih vrednosti i društva jednakih mogućnosti za sve – izjavila je dr Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije.

Izvor: Lookerweekly.com