Žena zmaj – Malina Stanojević iz Priboja

Žena zmaj – Malina Stanojević iz Priboja

Priboj – Udruženje poslovnih žena Srbije je na svečanosti u Beogradu, po trinaesti put dodelilo nagrade Cvet uspeha za ženu zmaja, najboljim preduzetnicama u Srbiji. Malina Stanojević, predsednica Udruženja žena Sačuvajmo selo iz Priboja ponela je titulu „žena zmaj“ kao dobitnica specijalnog priznanja za razvoj ruralnog ženskog preduzetništva.

Uz prisustvo predstavnika Vlade Srbije, diplomatskog kora, Evropske unije, UN WOMEN-a, USAID-a, GIZ-a, Evropske banke za obnovu i razvoj i predstavnica najuspešnijih kompanija u ovom delu Evrope, Udruženje poslovnih žena Srbije je po trinaesti put dodelilo nagrade Cvet uspeha za ženu zmaja najboljim preduzetnicama u Srbiji. Titulu je ove godine ponelo 10 od 23 nominovane preduzetnice iz cele zemlje.

U kategoriji Najevropskija ženska firma nagradu su dobile Katarina Obradović vlasnica preduzeća “Be You Technology d.o.o.” iz Beograda i Sanja Jakovljević, vlasnica preduzeća “Beorol Prima d.o.o.” iz Beograda. Ove godine nije dodeljena nagrada za Najbolji model zapošljavanja žena.

Komisija je odlučila da osam kandidatkinja dobije specijalna priznanja za doprinos razvoju ženskog preduzetništva u različitim segmentima poslovanja u kojima su postigle zapažen uspeh. Specijalno priznanje za razvoj porodičnog biznisa dobile su Aleksandra i Sonja Đurić, suvlasnice preduzeća “Basket zdravija hrana made by hand d.o.o.” iz Stare Pazove. Dobitnica specijalnog priznanja za inovativnost je Nikodinka Nikolovska Sinicki, vlasnica poliklinike “AS Medicus + Biorezonanca” iz Beograda. Najbolji primer mentorskog rada pokazala je Dušanka Kostadinović, vlasnica advokatske kancelarije iz Beograda, dok je najbolji razvoj u oblasti trgovine napravila Marija Trifunović, vlasnica preduzeća “Instrumenti MB d.o.o” Beograd. Specijalno priznanje za razvoj brenda dobila je Jelena Marić, vlasnica i direktorka “Mlekare Carpe Diem d.o.o.” iz Krušedola, a za savetodavne usluge u oblasti edukacije Ana Marija Marinković, vlasnica “Ino edukacija” i “Ino agencija d.o.o” iz Beograda.

Udruženje poslovnih žena Srbije koje okuplja više od 900  preduzetnica, kompanija i udruženja žena širom Srbije iznedrilo je u proteklih 13 godina  124 dobitnice ovog prestižnog priznanja uz posebnu brigu i stimulans  za žene iz unutrašnjosti  koje su motor razvoja u svojim sredinama.

U misiji stimulacije ravnomernog razvoja ženskog preduzetništva na teritoriji cele Srbije UPŽ ustanovilo je i priznanje za razvoj ruralnog ženskog preduzetništva, koju je stručna komisija ove godine dodelila Malini Stanojević predsednici UŽ Sačuvajmo selo iz Priboja.

Autor: Ppmedia.rs

Izvor: Gradprijepolje.com