La Biba sladoledi prepoznatljivi po neobičnim ukusima i aromama – Kada se iz ljubavi prema poslastici rodi uspešan biznis

La Biba sladoledi prepoznatljivi po neobičnim ukusima i aromama – Kada se iz ljubavi prema poslastici rodi uspešan biznis

Iz ljubavi prema poslastici može da se razvije i uspešan biznis, a to pokazuje i slučaj Biljane Štavljanin koja je, iz ljubavi prema sladoledu, 2014. godine na Paliću otvrila malu preduzetničku radnju La Biba Ice Cream. Kako kaže za eKapiju, slatkiši i priprema specifičnih deserta u njenoj porodici su bili obavezni posle svakog nedeljnog ručka.

– U našoj porodičnoj kući postoji jedna fioka koja je uvek puna slatkiša i svi se takmičimo ko će prvi da je isprazni, te otuda od najmlađih dana datira moja ljubav prema poslasticama. Ideja je nastala iz želje da se na Paliću napravi poslastičarnica u okviru Hotela Vila Milord Resort, koja pripada mojoj porodici, ali s obzirom da je sladoled obožavana poslastica na našem tržištu, fokusirali smo se samo na proizvodnju sladoleda i vremenom prestali da pravimo kolače – kaže Biljana u razgovoru za eKapiju.

Ove godine, Biljana je i kandidat za nagradu Cvet uspeha za ženu zmaja koju Udruženje poslovnih žena Srbije dodeljuje 13. put.

Kako je ideja nastala iz čiste ljubavi prema sladoledu, od samog početka bilo je jasno i da će posao biti uspešan.

– Postoji izreka da treba da voliš ono što radiš i da radiš ono što voliš. Ljubav je najveći pokretač i kada sa ljubavlju pravite nešto, rezultati uvek budu pozitivni jer se ulaže najveći napor i iskrena emocija koja se prenosi na druge. Naš moto je uvek bio da ukoliko želite da delite sreću onda pravite sladoled. Osmeh na zadovoljnim gostima je najveća satisfakcija, kada je posao koji radite vrednovan tuđom srećom – ističe Biljana.

La Biba sladoledi potpuno su prirodni, prepoznatljivi prema kvalitetu, intenzivnim ukusima i prirodnim sastojcima.

Za omiljeni sladoled često se čeka i red

– Pioniri smo u mnogim ukusima poput Medenog srca, Liduškine zove, palačinke sa domaćim džemom od šljiva, pita sa jabukama i bundevara, halva, praline od bundevinih semenki, saher, bakini gomboci, turo rudi sa domaćim džemom od kajsjija, rikota sir i slatko od bosiljka, kafućino po Šojiću od 3 vrste kafe, sutlijaš sa cimetom, Sonjin makoš, creme de la creme, Romanov, Josin žerbo, bahama mama i mnogim drugim ukusima. Pravimo i veganske sladolede i sladolede na bazi stevije kako bismo zadovoljili naše potrošače sa posebnim zahtevima. Sladoledi ne sadrže jaja i veštačke arome – govori naša sagovornica.

Iz stare navike da se nedeljom prave uvek nove poslastice, tako je i danas to ostao dan kada se prave specijaliteti koji se ne ponavljaju. A gde Biljana pronalazi inspiraciju za kreiranje originalnih i prepoznatljivih ukusa?

– Nadahnuće dolazi iz duše i ideje se same rađaju. Sa svakog putovanja donesem po neki sastojak, kao na primer tahini pasta iz Grčke, pa onda nastane i sladoled halva. Gledanjem serije Bela lađa rodila se ideja da napravimo kafućino po Šojiću, čokoladicu turo rudi, poslasticu od slatkog sira i crne čokolade, probala sam prilikom šopinga u Mađarskoj, pa je nastao isti takav sladoled. Često me prijatelji zovu fotokopir-mašina, jer preslikam identičan ukus koji osetite dok jedete, na primer, tu čokoladu. Praviti sladoled je isto kao i peći kolač, malo je do sastojaka, malo je do ljubavi dok pripremate, a u ovom slučaju dok mutite sladoled – kaže Biljana

Poslastičarnica Caffe Milord

La Biba sladolede možete probati u kafe poslastičarnici Caffe Milord, koja se nalazi u sklopu hotela Vila Milord Resort. Smeštena je u jednoj od najlepših ulica stoletnjih platana koja vodi do jezera Palić. Kako kaže naša sagovornica, pokretanje sopstvenog biznisa nije bilo lako.

– Potrebna je hrabrost i vera u sebe da istrajete na početku, dok se tek predstavljate na tržištu, ali i kasnije dok se takmičite sa konkurencijom. Ja sam imala sreće što sam se oslonila na već postojeći porodični biznis i imala podršku porodice, ali sam kasnije konkurisala za finansijsku podršku države u vidu bespovratnih sredstava od Pokrajine i od Prosperirati fondacije. Kao i u svakom poslu neophodna su konstantna ulaganja i praćenje trendova kako biste opstali na ovom turbulentnom i brzorastućem tržištu. Svakako da je sladoled poslastica koja će uvek biti svima potrebna, jer za tako malo dobijete tako mnogo. A kada se trudite da u svakom momentu održite kvalitet i proizvod će se sam istaći na tržištu – kaže Biljana.

Od pre dve godine novina je i pokretna La Biba.

– Iznajmljujemo malu vitrinu sa propratnom opremom i sladoledom za razne proslave, rođendane, svadbe, slave i druge događaje. U budućem periodu, s obzirom na to da je Palić u fazi investicija u razvoj turističkih kapaciteta i sadržaja, proširićemo ponudu na novu lokaciju i povećati asortiman na već postojećoj – kaže za naš portal Biljana Štavljanin.

Autor: D. Obradović

Izvor: Ekapija.com