Izborna skupština Udruženja poslovnih žena Srbije

Izborna skupština Udruženja poslovnih žena Srbije

Izborna skupština Udruženja poslovnih žena Srbije održana je danas u prostorijama Opšte bolnice „Bel Medic“. Skupština se održava na četiri godine i na njoj su, osim radnog predsedništva Skupštine, izabrani članovi Upravnog i Nadzornog odbora UPŽ Srbije za period 2019 – 2022. godine.

Pored izveštaja o aktivnostima UPŽ Srbije za period 2015 – 2018. godine, koji je predstavila dr Sanja Popović Pantić, predsednica UO UPŽ Srbije, prezentovani su finansijski izveštaj (Sonja Pecelj) i  izveštaj o radu Nadzornog odbora za protekli period (Vesna Jovanović).

Odlučeno je da se broj članica Upravnog odbora poveća sa devet na jedanaest, s obzirom na to da se Udruženje u međuvremenu razvijalo i da su se aktivnosti diversifikovale,  pa se javila se potreba za proširenjem Upravnog odbora. Uz dosadašnje članice, čiji je reizbor jednoglasno potvrđen, kao i izbor dve nove članice UO, predloženo je i usvojeno da i u narednom mandatu dr Sanja Popović Pantić bude predsednica UO, Olivera Popović potpredsednica, a sekretar dr Dušica Semenčenko. Članice UO su takođe predložile da se zbog povećanja aktivnosti UPŽ  Srbije i delegiranja obaveza predsednice i potpredsednice, poveća broj potpredsednica UO, da ih bude od jedne do tri što je, pored uvećanog broja članica UO, još jedna od izmene u Statutu.

Predstavljanje izveštaja za period 2015-2018.

Članice Upravnog odbora UPŽ za period od 2019-2022. godine su:

  1. dr Sanja Popović-Pantić, predsednica
  2. Olivera Popović, potpredsednica
  3. dr Dušica Semenčenko, sekretar
  4. dr Jasmina Knežević, članica
  5. Gordana Đurđević, predsednica Odbora za javno zagovaranje
  6. Dragijana Radonjić Petrović, članica
  7. Radojka Nikolić, članica
  8. Vesna Pucar Grubor, članica
  9. Ljiljana Karaklajić, članica
  10. Mina Rakićević, novoizabrana članica
  11. dr Tatjana Mamula Nikolić, novoizabrana članica

Skupština je takođe usvojila predlog da dosadašnje članice ostanu u sastavu Nadzornog odbora, pa su tako članice izabrane za period od 2019-2022. godine:

  1. dr Jasmina Knežević, predsednica
  2. Vesna Jovanović, članica
  3. Sonja Pecelj, članica

Dr Sanja Popović Pantić je predstavila plan i program rada UPŽ za period 2019 – 2022. Neke od planiranih aktivnosti su sledeće: intenziviranje ranije prakse održavanja B2B susreta, kako među članicama, tako i sa članovima stranih privrednih komora i ostalih udruženja, nastavak rada Odbora za javno zagovaranje i artikulisanje zahteva i predloga članica Odbora u konkretne inicijative, nastavak saradnje sa Evropskom mrežom preduzetništva (EEN), razvijanje postojeće platforme za mentorstvo i organizovanje promotivnih događaja radi predstavljanja dobrih primera, proširivanje partnerstava sa drugim organizacijama, sprovođenje novih projekata kao i nastavak započetih, pored promovisanja rada UPŽ Srbije kroz dva najveća projekta, Cvet uspeha za ženu zmaja i Dan devojčica u IKT-u.  Plan i program rada UPŽ  je jednoglasno usvojen.