office@poslovnezene.org.rs
+381 11 6776 801

Za pravi balans između privatnog i poslovnog života

INTERVJU Natalija Pešić, rukovodilac Ljudskih resursa kompanije Vip mobile

Sektor ljudskih resursa je izuzetno važan deo svake kompanije. Zaposleni su lice kompanije, pa je među najvećim izazovima, osim izbora pravog kandidata, na koji način stvoriti lojalnost kod zaposlenih. U tom kontekstu, sve više se priča o tome šta znači biti porodično odgovorna kompanija, pa smo o tome razgovarali sa Natalijom Pešić, rukovodiocem Ljudskih resursa Vip mobile, kompanije koja je prva u Srbiji dobila međunarodni sertifikat Family Friendly Enterprise.

Sektor Ijudskih resursa u svim industrijama je konstantno u procesu promena. Na koji način se Vip mobile prilagođava tim promenama i sa kakvim se izazovima susrećete na mestu rukovodioca Ljudskih resursa jedne ovako velike kompanije?

Tržište telekomunikacija je vrlo dinamično, iziskuje konstantne inovacije ne samo u segmentu proizvoda i usluga, već i u samoj organizacionoj kulturi kompanije. Sa druge strane, od kandidata, ali i samih zaposlenih zahteva određene veštine i njihovo stalno unapređivanje. Velika je odgovornost odabrati pravog kandidata koji će postati deo kompanije, dok je poseban izazov stvoriti takav ambijent u kojem će se zaposleni osećati kao deo tima i prihvatiti sve kompanijske vrednosti na pravi način. Zato stalno osluškujemo potrebe svojih zaposlenih, radimo na unapređivanju i prilagođavanju uslova, idući u korak sa svim trendovima i promenama koje se dešavaju, kako u samom društvu tako i u našoi industriji.

Koja su to pitanja kandidata koji dolaze kod vas na razgovor, a koji su to prioriteti i uslovi onih koji su deo vaše kompanije?

I jedni i drugi kao prioritet izdvajaju ravnotežu između vremena provedenog na poslu i onog koji ostaje za privatan život. Uvek se jedno od pitanja upravo odnosi na radno vreme, ali i spremnost poslodavca da pruži adekvatnu podršku u razvoju karijere. Mi smo svesni da ako želite da zadržite kvalitetnog i lojalnog zaposlenog, morate mu omogućiti radno okruženje u kom će biti zadovoljan i u kome će moći da ostvari svoje potencijale. Trudimo se da na adekvatan način sve naše zaposlene podržimo u razvoju karijere u ritmu i na način koji njima odgovara. Omogućen im je rad van kancelarije, fleksibilno radno vreme, pa i plaćeno odsustvo iz porodičnih razloga. Sve su to benefiti koji im obezbeđuju da imaju pomenuti balans, da istovremeno budu posvećeni poslu, ali i svom privatnom životu. Divan je osećaj kada vidite da vaše kolege sa osmehom dolaze na posao i odlaze zadovoljni svojim porodicama i prijateljima.

Na koji način pružate podršku roditeljima, jer su oni najčešće u rascepu između poslovnih i porodičnih obaveza?

Iskreno želimo da se naši zaposleni osećaju kao deo jedne velike porodice. Trudimo se da to ne ostane samo na rečima, pa iz tog razloga posebnu i najveću podršku pružamo upravo porodicama naših zaposlenih i roditeljima, koji čine više od polovine ukupnog broja zaposlenih. Naravno, posebno mesto u svemu tome imaju naše mame. Vrlo smo ponosni na odluku da svim našim zaposlenima koji su na porodiljskom odsustvu isplaćujemo punu razliku do ugovorene zarade, tokom celog trajanja odsustva. Naše buduće mame tako neće imati dodatnih briga u važnim i vrlo delikatnim trenucima, a po povratku sa odsustva, obezbeđujemo im period privikavanja, uz pola radnog vremena i punu isplatu, što im posebno znači, kako i same ističu.

Pored toga, nismo zaboravili ni tate, koji imaju dodatne slobodne plaćene dane povodom rođenja deteta. Ukoliko žele, roditeIji mogu svoju decu upisati u vrtić u našim prostorijama, a svakako mogu da rade od kuće prilikom perioda prilagođavanja dece vrtiću, ili da koriste slobodan dan za polazak njihove dece u prvi razred.

Zauzimate lidersku poziciju kao inovator na tržištu telekomunikacija, na koji način ćete sačuvati i reputaciju jednog od najpoželjnijih poslodavaca?

Vip je prvi u Srbiji dobio Sertifikat Family Friendly Enterprise, što nas obavezuje da konstantno unapređujemo organizacionu kulturu, obezbeđujemo bolje uslove za svoje zaposlene i dajemo dobar primer drugima, kao porodično odgovorna kompanija. Želimo da naši zaposleni rade u takvoj atmosferi koja istinski omogućava da imaju pravi balans između privatnog i poslovnog života. Samo na taj način, uz podršku i razumevanje oni mogu pružiti svoj maksimum, a naši rezultati na različitim poljima to i pokazuju, upravo zahvaljujući njima. Pored pomenutog sertifikata, Vip je nagrađen priznanjem „Rodno najsenzitivnija kompanija“, od Udruženja poslovnih žena Srbije, što dodatno pokazuje da brinemo o svojim zaposlenima. U kompaniji vladaju isti uslovi za razvoj karijere i zaradu, a ponosno ističemo da su na više od polovine menadžerskih pozicija upravo žene.

 

Izvor: Nedeljnik