office@poslovnezene.org.rs
+381 11 6776 801

Uspesi članica UPŽ Srbije u 2018.

Udruženje poslovnih žena Srbije se i ove godine raduje poslovnim uspesima, kao i mnogobrojnim nagradama svojih članica.

ACT2B

Tatjana Mamula Nikolić je intenzivirala novu karijeru trenera i kouča, postala Professional Certified Coach pri International Coaching Federation, održala 12 treninga u 25 radnih dana tokom novembra (Požega, Vranje, Podgorica, dva puta Banja Luka i Beograd). Sa suprugom Aleksandrom Nikolićem u maju je otvorila maloprodajni objekat Party Booster. Takođe, Tanja i dalje radi kao istraživač konsultant za svoje klijente. Prva generacija Boost Your Business i Mastermind polaznika je 12.12.2018. dobila sertifikate, a nova generacija kreće 27.februara 2019. godine.

Image result for act2b

BLUMEN GROUP

Nataša Pavlović Bujas, vlasnica i direktorka marketing i PR agencije Blumen group, imenovana je za članicu Upravnog odbora najstarije i najuglednije međunarodne asocijacije za odnose s javnošću – IPRA. Upravni odbor asocijacije čini 14 uglednih profesionalaca iz celog sveta. Ovim imenovanjem i Srbija je ušla u red zemalja koje već decenijama neguju i razvijaju tržišne komunikacije na najvišem nivou -UK, USA, Australija, Japan, Austria, Rusija, Španija, Saudijska Arabija… Novi saziv UO i novi predsednik IPRA biće inaugurisani u Beču, u februaru 2019. godine. Nataša Pavlović Bujas dugogodišnji je član međunarodnog žirija IPRA GWA, a sa svojim timom dva puta je bila i finalista ovog priznanja, osvojivši nagradu IPRA Golden World Award, kao i prestižno specijalno priznanje IPRA GRAND PRIZE.

 

EUROTRANSLATE

Pri kraju 2018. godine, Eurotranslate ima mnogo razloga da se ponosi svojim radom i rezultatima. Proširen je tim saradnika za tri nova člana, doneta pozitina iskustva sa konferencija i seminara u Londonu, Portu, Budimpešti, Beču i Mariboru, kao i različitih poslovnih susreta i foruma. Tokom ove godine ostvarena je uspešna saradnja sa 245 klijenata sa raznih strana sveta, od SAD-a do Kine. U brojnim prevodilačkim projektima isporučeno je više od 5 miliona prevedenih reči, u širokoj lepezi tema i formata, od slikovnica za decu, preko kataloga peciva, sve do brojnih medicinskih dokumenata, istraživanja o nasilju nad ženama i projektne dokumentacije za termoelektrane, a uz svaki od projekata naučeno je nešto novo, što je deo onog neprocenjivog znanja koje se Eurotransate tim nada da će nastaviti da gradi i naredne godine.

Image result for eurotranslate

HAPPY HONEY

Kompanija „Happy honey“ je u drugoj godini poslovanja imala čast da primi brojna domaća i međunarodna priznanja. Posebno se ističu priznanje SIAL Innovation Selection Paris za 2018. godinu – čime je Happy Honey sa malinom dobio epitet jednog od najinovativnijih proizvoda. Druga prestižna nagrada stigla je od Privredene komore Srbije, čime je Happy Honey proglašen za dobitnika nagrade u kategoriji „Najbolje uvođenje startup preduzeća“.

Ipak, čini se da su najdraže pohvale koje dolaze od potrošača, i to sa svih krajeva sveta. Zaposleni u kompaniji Happy honey ističu da se njihovi proizvodi mogu nači na policama 10 zemalja sveta- preko Njujorka, Londona, Berlina, Ciriha, do Ljubljane i Beograda.

 

 MODNA KUĆA „LUNA“

Biljana Jovanović, vlasnica i direktorka Modne kuće LUNA, ponela je ove godine Specijalno priznanje za poslovnu izuzetnost, koje je – u velikoj konkurenciji snažnih i uspešnih menadžera i preduzetnika – dodelio žiri Srpske asocijacije menadžera, na već tradicionalnog događaja #SAMGala.

Više informacija na sajtu, koji je odnedavno unapređen i u online shop Modne kuće LUNA i na kome LUNA dame mogu odabrati željene modne kombinacije za svaku priliku.

Related image

NOVITAS CONSULT

Marija Ignjatović ističe da je 2018. godina bila veoma uspešna. U martu osvojila je nagradu „Stvaratelji za stoljeća“ za posebnu inicijativu i zalaganje u preduzetničkom stvaralaštvu u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi. U septembru izabrana je za jednu od finalistkinja prestižne nagrade Veuve Clicquot Business Woman Awards, čije se regionalno finalno takmičenje dešavalo 29.11.2018. u Ljubljani,  i gde je Novitas Consult predstavljen videom koji možete pogledati ovde.

OSCAR TURS

Oscar tours je dobitnik nagrade Singidunum- pobednik za unapređenje turističke ponude Beograda.

 Image result for oscar tours

 

OPŠTA BOLNICA „BEL MEDIC“

Dr Jasmina Knežević suvlasnica i direktorka Opšte bolnice „Bel Medic“ se sa svojim timom ove godine može pohvaliti brojnim medicinskim uspesima. Kada je reč o opštoj hirurgiji izvršena je prva operacija tumora pankreasa (Whipple-ova operacija), u decembru u Centru za poremećaje spavanja i epilepsije prvi put u Srbiji dokazana je dijagnoza narkolepsije kod deteta od 4 godine starosti. Kada je je reč o edukaciji stručne javnosti održan je Simpozijum „Poremećaji spavanja u svetlosti drugih specijalnosti“ i Work shop sa međunarodnim učešćem  – Diodni laser u ginekološkoj endoskopiji. Takođe, održane su pokazne operacije i predavanja na temu „Primena Biolitec lasera u laparoskopskoj ginekološkoj hirurgiji kod operacija endometrijalnih cisti jajnika“. Tokom 2018. godine Bel Medic je u Centru za kliničko ispitivanje leka uradio 3 kliničke studije, svoj medicinski tim bolnica je proširila za 6 specijalista, a konsultantski tim za dvoje kolega. Opšta bolnica „Bel Medic“ je ove godine dobitnik nagrade Srpske asocijacije menadžera za poslovnu izuzetnost, po drugi put Bel Medic dobio je nagradu Superbrands Serbia 2017-2018., a dr Jasmina Knežević je dobitnica nagrade „Žena zmaj nad zmajevima“ koju je Udruženje poslovnih žena Srbije dodelilo povodom dvadesetogodišnjice kontinuiranog rada i postojanja članicama koje su dosadašnje dobitnice priznanja „Cvet uspeha za ženu zmaja“. Više informacija o Opštoj bolnici ,,Bel Medic“ možete pročitati u tekstu Bel Medic uspesi u 2018. godini.

 

SALT&WATER

Svetlana Mojić Džakula je sa svojim timom ove godine osvojila poznatu nagradu za dizjan „Red Dot Award“ za dizajn naočara za Dzet Leg.

Salt & Water

URBAN READS

Jasmin Marković Karović, vlasnica i direktorka izdavačke kuće Urban Reads ističe da joj je podvig ne samo ove godine, već decenije, izdanje „Priče o prkosnim Srpkinjama“.

Image result for priče o prkosna srpkinjama