office@poslovnezene.org.rs
+381 11 6776 801

Rodna ravnopravnost na poslu – dobra praksa

Zahvaljujući pozitivnoj praksi, utemeljenoj na principu rodne ravnopravnosti, kompanija Vip mobile nedavno je nagrađena priznanjem „Rodno najsenzitivnija kompanija“, koje dodeljuje Udruženje poslovnih žena Srbije. O tome govori Dejan Turk, generalni direktor Vip mobile Srbija i A1 Slovenija

Dostizanje potpune ravnopravnosti polova u kompanijama i organizacijama zadatak je kom se iz godine u godinu sve ozbiljnije pristupa. Brojni su primeri država koje na ovom pitanju sistemski rade, ali su prvenstveno poslodavci ti koji treba da ponude iste uslove za rad i napredak svim svojim zaposlenima. Zahvaljujući pozitivnoj praksi, utemeljenoj na principu rodne ravnopravnosti, kompanija Vip mobile nedavno je nagrađena priznanjem „Rodno najsenzitivnija kompanija“, koje dodeljuje Udruženje poslovnih žena Srbije. Za Nedeljnik govori Dejan Turk, generalni direktor Vip mobile Srbija i A1 Slovenija.

Nedeljnik: Na čelu ste kompanije u kojoj je podjednak broj zaposlenih muškaraca i žena. Šta priznanje „Rodno najsenzitivnija kompanija“ znači za Vip?

Dejan Turk: Sa zadovoljstvom mogu da istaknem da, kada je reč o jednakoj zastupljenosti kolega i koleginica, u Vipu čak i na menadžerskim pozicijama imamo takav odnos. Našim koleginicama obezbeđeni su ravnopravni uslovi za karijerno napredovanje, zaradu i usavršavanje. Drago nam je da smo prepoznati kao kompanija za primer ostalima. Takođe, zahvaljujući paketu pozitivnih mera koje smo primenili uz dobijanje sertifikata Family Friendly Enterprise, postali smo i zvanično prva i jedina porodično odgovorna kompanija u Srbiji.

Nedeljnik: Imajući u vidu koliko su radna mesta sve izazovnija, pogotovo u industriji telekomunikacija, kakav odnos prema zaposlenima treba da bude?

Dejan Turk: Vipov odnos prema zaposlenima se temelji na pružanju privlačnih i motivišućih uslova za rad, dajući im osnova da budu posvećeni i zadovoljni istovremeno. Ohrabrujemo kolege i koleginice da budu jedinstveni, da neguju svoje strasti i hobije i onda kada nisu direktno vezani za posao koji obavljaju. Kako uvek posmatramo šire od radnog okruženja, brinemo o usklađivanju rada i privatnog života zaposlenih. Neke od pogodnosti na koje mogu da računaju jesu fleksibilno radno vreme, rad van kancelarije, kao i dodatno plaćeno odsustvo zbog porodičnih razloga.

Nedeljnik: Šta podrazumeva porodično odgovorno poslovanje i šta to nudi ženama među zaposlenima?

Dejan Turk: Svesni smo koliko je neophodna podrška poslodavca u toku trudničkog i porodiljskog odsustva, tako da naše novopečene mame mogu da računaju na period privikavanja po svom povratku, uz pola radnog vremena i isplatu pune plate. Više od polovine naših zaposlenih su roditelji i omogućavamo im rad od kuće prilikom perioda prilagođavanja dece vrtiću, korišćenje slobodnog dana za polazak njihove dece u prvi razred, kao i mogućnost upisa dece u vrtić u sklopu naše kompanije. Odnedavno, i Vip tate imaju dodatne slobodne dane povodom rođenja deteta, koji su takođe plaćeni. Najvažnije od svega, naš Family Friendly tim osmišljava i realizuje još različitih programa, kako bismo našim zaposlenima dali sve što je potrebno da svoju karijeru u Vipu unapređuju i usklađuju sa ulogom roditelja.

Nedeljnik: Rodna ravnopravnost je i dalje izazov mnogim poslodavcima. Koja je polazna tačka za to, iz vašeg iskustva?

Dejan Turk: Poslodavci bi trebalo ne samo da promovišu rodnu ravnopravnost već i da je primenjuju u praksi. Vip, na primer, nastoji da bude „druga priča“ ne samo ,,na papiru“ i u reklamama, jer vrednuje i primenjuje ono što propagira kako unutar organizacije tako i na tržištu. Upravo zahvaljujući toj doslednosti prepoznati smo kao dobar poslodavac i kao kompanija koja menja čitavo tržište na bolje. Potrebno nam je više ovakvih dobrih primera poslovne prakse.

 

Izvor: Nedeljnik