office@poslovnezene.org.rs
+381 11 6776 801

Rodna ravnopravnost na poslu – dobra praksa

INTERVJU DEJAN TURK, GENERALNI DIREKTOR VIP MOBILE SRBIJA I A1 SLOVENIJA

Dostizanje potpune ravnopravnosti polova u kompanijama i organizacijama zadatak je kom se iz godine u godinu sve ozbiljnije pristupa. Brojni su primeri država koje na ovom pitanju sistemski rade, ali su prvenstveno poslodavci ti koji treba da ponude iste uslove za rad i napredak svim svojim zaposlenima. Zahvaljujući pozitivnoj praksi, utemeljenoj na principu rodne ravnopravnosti, kompanija Vip mobile nedavno je nagrađena priznanjem „Rodno najsenzitivnija kompanija“, koje dodeljuje Udruženje poslovnih žena Srbije.

NEDELJNIK: Na čelu ste kompanije u kojoj je podjednak broj zaposlenih muškaraca i žena. Šta priznanje „Rodno najsenzitivnija kompanija“ znači za Vip?

Dejan Turk: Sa zadovoljstvom mogu da istaknem da, kada je reč o jednakoj zastupljenosti kolega i koleginica, u Vipu čak i na menadžerskim pozicijama imamo takav odnos. Našim koleginicama obezbeđeni su ravnopravni uslovi za karijerno napredovanje, zaradu i usavršavanje. Drago nam je da smo prepoznati kao kompanija za primer ostalima. Takođe, zahvaljujući paketu pozitivnih mera koje smo primenili uz dobijanje sertifikata Family Friendly Enterprise, postali smo i zvanično prva i jedina porodično odgovorna kompanija u Srbiji.

NEDELJNIK: Imajući u vidu koliko su radna mesta sve izazovnija, pogotovo u industriji telekomunikacija, kakav odnos prema zaposlenima treba da bude?

Dejan Turk: Vipov odnos prema zaposlenima se temelji na pružanju privlačnih i motivišućih uslova za rad, dajući im osnova da budu posvećeni i zadovoijni istovremeno. Ohrabrujemo kolege i koleginice da budu jedinstveni, da neguju svoje strasti i hobije i onda kada nisu direktno vezani za posao koji obavljaju. Kako uvek posmatramo šire od radnog okruženja, brinemo o usklađivanju rada i privatnog života zaposlenih. Neke od pogodnosti na koje mogu da računaju jesu fleksibilno radno vreme, rad van kancelarije, kao i dodatno plaćeno odsustvo zbog porodičnih razloga.

NEDELJNIK: Šta podrazumeva porodično odgovorno poslovanje i šta to nudi ženama među zaposlenima?

Dejan Turk: Svesni smo kolikoje neophodna podrška poslodavca u toku trudničkog i porodiljskog odsustva, tako da naše novopečene mame mogu da računaju na period privikavanja po svom povratku, uz pola radnog vremena i isplatu pune plate. Više od polovine naših zaposlenih su roditelji i omogućavamo im rad od kuće prilikom perioda prilagođavanja dece vrtiću, korišćenje slobodnog dana za polazak njihove dece u prvi razred, kao i mogućnost upisa dece u vrtić u sklopu naše kompanije. Odnedavno, i Vip tate imaju dodatne slobodne dane povodom rođenja deteta, koji su takođe plaćeni. Najvažnije od svega, naš Family Friendly tim osmišljava i realizuje još različitih programa, kako bismo našim zaposlenima dali sve što je potrebno da svoju karijeru u Vipu unapređuju i usklađuju sa ulogom roditelja.

NEDELJNIK: Rodna ravnopravnost je i dalje izazov mnogim poslodavcima. Koja je polazna tačka za to, iz vašeg iskustva?

Dejan Turk: Poslodavci bi trebalo ne samo da promovišu rodnu ravnopravnost već  i da je primenjuju u praksi. Vip, na primer, nastoji da bude „druga priča“ ne samo ,,na papiru“ i u reklamama, jer  vrednuje i primenjuje ono što propagira kako unutar organizacije tako i na tržištu. Upravo zahvaljujući toj doslednosti prepoznati smo kao dobar poslodavac i kao kompanija koja menja čitavo tržište nabolje. Potrebno nam je više ovakvih dobrih primera poslovne prakse.

Izvor: Nedeljnik