office@poslovnezene.org.rs
+381 11 6776 801

Primer dobre prakse u Srbiji: Ravnopravnost među ženama i muškarcima na poslu

Pitanje ravnopravnosti polova na radnom mestu globalni je izazov. U većini industrija su sve bleđe granice između „muških i ženskih branši“, s obzirom na to da modeli obrazovanja u celom svetu podstiču razvoj veština koje zahteva današnje poslovanje.

Prilikom zapošljavanja, u prvi plan dolaze upravo moderne veštine, talenat, interesovanja praćena velikim entuzijazmom i neprekidan rad na sebi, te je sada više nego ikada ravnopravnost polova neophodno učiniti sastavnim delom filozofije poslovanja.

Mešovita struktura zaposlenih, samim tim, obavezuje poslodavce da svim koleginicama i kolegama omoguće iste uslove za rad i napredak i, ujedno, da promovišu tu jednakost najpre unutar organizacije. Pitanje ravnopravnosti mnogo je kompleksnije od visine plata, te povlači i pitanje o broju žena koje zauzimaju liderske pozicije u kompanijama i organizacijama. Imajući u vidu specifičnosti poput porodiljskog i drugih odsustva, neophodno je osnažiti žene merama poslodavca, koje će im omogućiti da njihova odluka da se ostvare kao majke ne utiče na karijerni put i razvoj.

Borba protiv neravnopravnosti u svetu se vodi na razne načine, počevši od edukacije i promocije jednakosti muškaraca i žena i konkretnih mera, a pozitivno je što i u Srbiji među poslodavcima postoje rezultati na ovom planu. Konkretno, u kompaniji Vip mobile, koji je najmlađi telekomunikaconi operater na našem tržištu, odnos zaposlenih muškaraca i žena je 50-50. U najzahtevnijem slučaju liderskih pozicija, odnos je takođe potpuno ravnopravan. Ovu pozitivnu praksu prepoznalo je Udruženje poslovnih žena Srbije, koje je Vipu nedavno uručilo specijalno priznanje „Rodno najsenzitivnija kompanija“, koje se dodeljuje velikim kompanijama koje primenjuju 5. princip Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena.

U Srbiji je Vip mobile jedina kompanija sa Family Friendly sertifikatom za porodično odgovorno poslovanje u Srbiji, sa osnovnim uslovom da je poslovna politika firme usredsređena na usklađivanje rada i privatnog života zaposlenog.

Zaposlenima je, između ostalog, obezbeđen period prilagođavanja posle porodiljskog odsustva sa kraćim radnim vremenom sa punom zaradom, fleksibilno radno vreme, pravo na dan rada od kuće ili korišćenje slobodnog dana van godišnjeg odmora.

U kompaniji je oformljen i vrtić za decu zaposlenih, što znatno olakšava obaveze u toku i posle radnog vremena. To posebno znači koleginicama, koje svoju karijeru unapređuju i usklađuju sa ulogom majke, poručuju iz Vipa, koji zahvaljujući ozbiljnom koraku u osnaživanju žena održava reputaciju jednog od najpoželjnijih poslodavaca u Srbiji.

 

Izvor: Blic