office@poslovnezene.org.rs
+381 11 6776 801

Poslovna žena godine Milenca Srećković

Nagrada Regionalne privredne komore Valjevo ove godine dodeljena je Milenci Srećković, suvlasnici i direktorki preduzeća SET iz Šapca.

Ona je prošle godine ponela i najvišu nagradu za preduzetništvo – „Žena zmaj“, što govori o nespornim i vrednim rezultatima. Nakon odgovorne funkcije u šabačkom JKP Vodovod, Milenca Srećković je 2003. godine osnovala preduzeće za inženjering, konsalting, projektovanje i izgradnju SET. Od nekadašnje male porodične firme, SET danas zapošljava 180 uglavnom mlađih stručnjaka. Ovo je jedna od retkih firmi koja stipendira i srednjoškolce.

Jedan od najvećih izazova bila je izgradnja fabrike Jazaki na 30.000 kvadrata. Japanski investitor veoma je zadovoljan što su radovi obavljeni kvalitetno i u roku. U toku je izgradnja oko 700 stanova u Zemunu, sa oko 80.000 kvadrata, što je građevinski poduhvat za svako poštovanje. Ovo preduzeće priprema projekat “Škola budućnosti“, što bi bio veliki iskorak u odnosu na klasično građevinarstvo jer je u pitanju i osmišljavanje i realizacija OŠ „Jevrem Obrenović“ po najsavremenijim svetskim standardima.

 

Izvor: Novi Magazin