office@poslovnezene.org.rs
+381 11 6776 801

Održane obuke za žene proizvođače tradicionalne i organske hrane

U okviru projekta „Razvoj privatnog sektora u Srbiji (PSD): Savetodavna i tehnička podrška ženskim proizvođačima organske i tradicionalne hrane u zapadnoj i južnoj Srbiji“ održane su obuke u Vranju i Požegi namenjene ženama koje proizvode tradicionalnu i organsku hranu.

Udruženje poslovnih žena Srbije je izvršilo istraživanje, analizu i formiranje baze aktera preduzetnica koje se bave proizvodnjom organske i/ili tradicionalne hrane u južnoj i jugozapadnoj Srbiji. Istraživanje je podržao projekat Razvoj privatnog sektora u Srbiji (PSD), koji u okviru Nemačko- srpske razvojne saradnje sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ. Istraživanjem je obuhvaćeno pet okruga u Južnoj Srbiji (Nišavski, Jablanički, Toplički, Pirotski i Pčinjski) i dva okruga u jugozapadnoj Srbiji (Zlatiborski i Moravički).

Rezultati ovog istraživanja su predstavljeni u  Studiji, na osnovu koje je kreirano pružanje konkretnih mera podrške za 2018. godinu, koje obuhvataju obuke, savetodavne i mentorske usluge. Obuke u trajanju od po dva dana održane su tokom oktobra i novembra u dva grada u Srbiji: Vranju i Požegi.

Predavač prva dva modula na temu „Poboljšanje preduzetničkih veština u područjima marketinga” bila je Tijana Sekulić, dugogodišnji predavač i vlasnica konsultanstke agencije AT Consulting.

 

Tokom drugog i trećeg modula obuke na temu „Potrošač, proizvod i usluga na putu ka tržištu”, vodila je Tatjana Mamula Nikolić, dugogodišnji predavač i vlasnica agencije Act2b.

U okviru projekta, a do kraja novembra biće sprovedene i mentorske sesijekoje će pomoći učesnicama projekta da poboljšaju svoje instrumente komunikacije, promocije i inoviraju karakteristike svojih proizvoda u oblasti organskih i tradicionalnih prehrambenih proizvoda specifičnih za južnu i zapadnu Srbiju.