office@poslovnezene.org.rs
+381 11 6776 801

Nagrade „Cvet uspeha za ženu zmaja“ 30. Oktobra

Udruženje poslovnih žena Srbije (UPŽ) će u svojoj jubilarnoj godini, u kojoj obeležava dve decenije postojanja i rada, dodeliti 30. oktobra, po 12. put, nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“ najboljim preduzetnicama u Srbiji.

Specifičnost ovogodišnjeg izbora je što se od dosadašnjih 118 dobitnica bira samo jedna kategorija „Žena zmaj nad zmajevima“, saopšteno je danas iz UPŽ-a. U najuži izbor je ušlo 19 „zmajica“, a imena nagrađenih biće saopštena na samoj svečanosti dodele priznanja 30. Oktobra u Operi i teatru „Madlenianum“.

Novina od ove godine je da će priznanje biti dodeljeno i velikim kompanijama koje primenjuju 5. princip Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena i koje su pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača, a u kategoriji „Rodno najsenzitivnija kompanija“.

Udruženje obeležava 20. rođendan u okviru manifestacija „Cvet uspeha za ženu zmaja“, uz podršku Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Ministarstva privrede, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji, SME Week, Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i članica UPŽ.

Tokom proteklih 20 godina rada, Udruženje je realizovalo 140 projekata, 4.900 žena je prošlo kroz različite edukacije za otpočinjanje biznisa, steklo je 900 članica širom Srbije i 118 žena podstaklo na dalje uspehe odajući priznanje za njihov rad kroz nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“.

„Naš dugogodišnji posvećeni rad je doveo do toga da se žensko preduzetništvo prizna kao ekonomska, a ne socijalna kategorija, jer je kroz širok spektar aktivnosti Udruženja poslovnih žena Srbije postao vidljiv doprinos preduzetnica privredi Srbije“, poručuje Sanja Popović Pantić, predsednica UPŽ.

Izvor: Krstarica