office@poslovnezene.org.rs
+381 11 6776 801

Cvet uspeha za ženu zmaja

Udruženje poslovnih žena Srbije čija je predsednica dr Sanja Popović Pantić priredilo je svečanost u „Madlenijanumu” povodom dve decenije svog postojanja i dodele nagrada najuspešnijim preduzetnicama „Cvet uspeha za ženu zmaja”.

Nagradu su primile Ljiljana Karaklajić, vlasnica i direktorka preduzeća „Dexpress”, dr Jasmina Knežević, suvlasnica i direktorka opšte bolnice „Bel medik”, i Gordana Tjurđević, suvlasnica i direktorka preduzeća „Slovo” d.o.o.

Prvi put ustanovljeno je i dodeljeno priznanje „Rodno najsenzitivnija kompanija” nastalo u okviru projekta „Ravnopravno u lancu vrednosti” koji zajednički realizuju Udruženje poslovnih žena Srbije, Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost i ambasada Holandije u Srbiji.

Priznanje se dodeljuje velikim kompanijama koje primenjuju peti princip Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena i koje su pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača. Pobednik je „Delta holding” d.o.o., a drugo mesto podelile su kompanije „Vip Mobile” d.o.o. i Uni kredit banka.

 

Izvor: Politika