office@poslovnezene.org.rs
+381 11 6776 801

Pomoć ženskom preduzetništvu u Srbiji: Otvoren konkurs za RODNO NAJSENZITIVNIJU kompaniju

Nagrada u kategoriji „Rodno najsenzitivnija kompanija“ biće dodeljena u oktobru ove godine.Pod pokroviteljstvom Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost otvoren je konkurs za izbor rodno najsenzitivnije kompanije u Srbiji.

U organizaciji Udruženja poslovnih žena Srbije, konkurs za rodno najsenzitivniju kompaniju deo je projekta „Ravnopravno u lancu vrednosti“ koji su pokrenuli su Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost i Udruženje poslovnih žena Srbije, uz podršku Saveta stranih investitora (FiC), Američke privredne komore (AmCham) i Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji.

Cilj je direktnije pomoći ženskom preduzetništvu i podsticanju uključivanja žena u lanac nabavki velikih kompanija, jer to nije samo pitanje društvene odgovornosti, već i ekonomski interes zemlje, jer znači bolji i brži privredni razvoj i rast BDP-a.

Stvaranju te nove, rodno osetljive, klime doprineće kompanije koje u svom poslovanju primenjuju strategiju Društveno odgovornog poslovanja, koje se vode principima rodne ravnopravnosti, pravedno postupajući prema svim zaposlenima, poštujući i uvažavajući ljudska prava i nediskriminaciju.

To su kompanije koje u svom radu promovišu obrazovanje, obuke i stručno usavršavanje žena, rade na obezbedjenju zdravlja, bezbednosti i ravnopravnosti svih radnica i radnika, javno zagovaraju ravnopravnost i uključuju ženske firme u lance snabdevanja.

Nagrada u kategoriji „Rodno najsenzitivnija kompanija“ biće dodeljena u oktobru ove godine, na svečanosti „Cvet uspeha za ženu zmaja“ u sklopu obeležavanja 20 godina postojanja Udruženje.

 

Izvor: Srbija Danas