office@poslovnezene.org.rs
+381 11 6776 801

Otvoren konkurs za izbor rodno najsenzitivnije kompanije u Srbiji

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost saopštilo je u nedelju (1. jula 2018. godine) da je objavljen konkurs za izbor rodno najsenzitivnije kompanije u Srbiji, u organizaciji Udruženja poslovnih žena Srbije.

Kako je navedeno, kompanije koje u svom poslovanju primenjuju strategiju Društveno odgovornog poslovanja, poštuju principe rodne ravnopravnosti, pravedno postupaju prema svim zaposlenima, poštuju i uvažavaju ljudska prava i nediskriminaciju, u radu promovišu obrazovanje, obuke i stručno usavršavanje žena, rade na obezbeđenju zdravlja, bezbednosti i ravnopravnosti svih radnica i radnika, javno zagovaraju ravnopravnost i uključuju ženske firme u lance snabdevanja, svojim primerom doprineće da se u Srbiji stvori nova, rodno osetljiva klima.

Konkurs je deo projekta „Ravnopravno u lancu vrednosti“ koji su pokrenuli Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost i Udruženje poslovnih žena Srbije, uz podršku Saveta stranih investitora (FiC), Američke privredne komore (AmCham) i Ambasade Holandije u Srbiji, kako bi se direktnije pomoglo žensko preduzetništvo i podstaklo uključivanje žena u velike kompanije.

Nagrada u kategoriji Rodno najsenzitivnija kompanija biće dodeljena u oktobru ove godine na svečanosti Cvet uspeha za ženu zmaja, u sklopu obeležavanja 20 godina postojanja Udruženja poslovnih žena Srbije.

Izvor: eKapija