office@poslovnezene.org.rs
+381 11 6776 801

Izbor za rodno najsenzitivniju kompaniju u Srbiji

Pod pokroviteljstvom Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i u organizaciji Udruženja poslovnih žena Srbije otvoren je konkurs za izbor rodno najsenzitivnije kompanije u Srbiji.

Konkurs za rodno najsenzitivniju kompaniju deo je projekta ,,Ravnopravno u lancu vrednosti“ koji su pokrenuli Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost i Udruženje poslovnih žena Srbije, uz podršku Saveta stranih investitora (FiC), Američke privredne komore (AmCham) i Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji.

Cilj je direktnija pomoć ženskom preduzetništvu i podsticanju uključivanja žena u lanac nabavki velikih kompanija, jer to nije samo pitanje društvene odgovornosti, već i ekonomski interes zemlje jer znači bolji i brži privredni razvoj i rast BDP-a.

Stvaranju te nove, rodno osetljive, klime doprineće kompanije koje u svom poslovanju primenjuju strategiju društveno odgovornog poslovanja, koje se vode principima rodne ravnopravnosti, pravedno postupajući prema svim zaposlenima, poštujući i uvažavajući ljudska prava i nediskriminaciju.

To su kompanije koje u svom radu promovišu obrazovanje, obuke i stručno usavršavanje žena, rade na obezbeđenju zdravlja, bezbednosti i ravnopravnosti svih radnica i radnika, javno zagovaraju ravnopravnost i uključuju ženske firme u lance snabdevanja.

– Nagrada u kategoriji ,,Rodno najsenzitivnija kompanija” biće dodeljena u oktobru ove godine, na svečanosti ,,Cvet uspeha za ženu zmaja“ u sklopu obeležavanja 20 godina postojanja Udruženja poslovnih žena Srbije – navodi se u saopštenju Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, na čijem je čelu potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

Izvor: Blic