office@poslovnezene.org.rs
+381 11 6776 801

Direktna pomoć preduzetnicama

Pod pokroviteljstvom Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i u organizaciji Udruženja poslovnih žena Srbije otvoren je konkurs za izbor rodno najsenzitivnije kompanije u Srbiji.

Konkurs za rodno najsenzitivniju kompaniju deo je projekta „Ravnopravno u lancu vrednosti” koji su pokrenuli Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost i Udruženje poslovnih žena Srbije, uz podršku Saveta stranih investitora, Američke privredne komore i Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji.

Cilj je direktnije pomoći ženskom preduzetništvu i podsticanju uključivanja žena u lanac nabavki velikih kompanija, jer to nije samo pitanje društvene odgovornosti, već i ekonomski interes zemlje, jer znači bolji i brži privredni razvoj i rast BDP-a. Stvaranju te nove, rodno osetljive klime doprineće kompanije koje u svom poslovanju primenjuju strategiju društveno odgovornog poslovanja, koje se vode principima rodne ravnopravnosti, pravedno postupajući prema svim zaposlenima, poštujući i uvažavajući ljudska prava i nediskriminaciju. To su kompanije koje u svom radu promovišu obrazovanje, obuke i stručno usavršavanje žena, rade na obezbeđenju zdravlja, bezbednosti i ravnopravnosti svih radnica i radnika, javno zagovaraju ravnopravnost i uključuju ženske firme u lance snabdevanja. Nagrada u kategoriji „Rodno najsenzitivnija kompanija” biće dodeljena u oktobru ove godine, na svečanosti „Cvet uspeha za ženu zmaja” u sklopu obeležavanja dvadeset godina postojanja Udruženja poslovnih žena Srbije, navodi se u saopštenju Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, na čijem je čelu potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović. Dokumentacija potrebna za učešće na konkursu, koji je deo projekta „Ravnopravno u lancu vrednosti”, može se preuzeti i na internetu.

 

Izvor: Dnevnik