office@poslovnezene.org.rs
+381 11 6776 801

Redovni sastanak sekcije Ženski biznis klub

U Integra Life Club-u na Adi Ciganliji, članice UPŽ Srbije Tatjane Jevđović održan je redovni mesečni sastanak sekcije Ženski biznis klub.

Na sastanku je bilo reči o nedavno obeleženom Međunarodnom Dan devojčica, koji je UPŽ realizovalo osmu godinu za redom. Uz podršku Telenor fondacije i kompanije „Schneider Electric“ d.o.o. organizovano je treće po redu takmičenje za devojčice „Uhvati ideju u digitalnom svetu“. Finale takmičenja održano je u Telenoru gde se pridružila i predsednica Vlade RS, Ana Brnabić koja je bila počasna pokroviteljka projekta. Takođe, ona je prvoplasiranom timu uručila nagradu.

U nastavku sastanka najavljena je predstojeća konferencija „RAVNOPRAVNO U LANCU VREDNOSTI“ koja će se održati 05.06. 2018. Konferenciju UPŽ realizuje u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost na čijem čelu je prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade. Ova kampanja treba da motiviše velike kompanije da uključuju preduzetnice i ženske firme u lanac vrednosti u sklopu njihove društveno odgovorne strategije. Na ovaj način bi se omogućilo da male ženske firme izađu iz „začaranog kruga“ i iskoriste po prvi put pruženu šansu da pokažu svoje kapacitete.

Takođe, najavljene su novine koje će se ticati dodele nagrada za najbolje preduzetnice u Srbiji – „Cvet uspeha za ženu zmaja“, s obzirom na to da se ove godine proslavlja jubilej- 20 godina postojanja UPŽ Srbije.